Esélytelenül

A szellemesen, dinamikusan kézilabdázó Vác negyed óra alatt eldöntötte a két pont sorsát.

A két sérült Lotte Grigel és Karina Jezsikava nélkül nagyon indiszponáltan kezdte a mérkőzést a DVSC-TVP, míg a hazaiak nagy kedvvel, ötletesen és eredményesen kézilabdáztak. Már hét góllal vezetett a Vác, amikor néhány változtatásnak köszönhetően legalább a különbség további növekedését sikerült megállítani. Csáki Viki szélsőbefutásaiból gólokat lőtt, heteseseket és kiállításokat harcolt ki, Lajtos Nóra pedig védéseivel segített.

A második félidőben újra felpörögtek a vendéglátók, tovább nőtt a különbség, már 11 góllal is vezettek Szilágyi Zoltán tanítványai. Ekkor – a vártnál mintegy 47 perccel később – érkezett meg a meccsbe az a Loki, amelyet végig látni szerettünk volna. Jó védekezés, szép Lajtos Nóri védések, gyors támadások és egy remek Sirián Szederke. Így egy 6–0-s rohamnak köszönhetően visszajöttünk 28–23-ra, ám az volt a maximum, amit ki lehetett hozni ebből a találkozóból.

Összességében okkal lehetünk csalódottak, hiszen mindössze a találkozó két periódusában tudtuk felvenni a versenyt a vendéglátókkal. Az első félidő végén, amikor ők lassítottak le a mi tempónkra, valamint 28–17 után, amikor már eldőlt a mérkőzés!

GVM EUROPE-VÁC–DVSC-TVP 35–28 (17–10)
Vác, 550 néző. V: Hargitai, Markó
VÁC: ARENHART 1 – JOVETIC 7, HÁMORI 2, Lakatos 4 (2), Helembai F. 3, De Souza 3 (2), RADOSZAVLJEVICS 5. Csere: Suba (kapus), KÁCSOR 4, Szondi, Kovács P. 2 (2), Szamoránsky P. 2, Barján, Diószegi 2. Edző: Szilágyi Zoltán
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 3, Zamfirescu 1, Tóvizi 1, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen. Csere: LAJTOS (kapus), CSÁKI 6 (3), HAJDUCH 3, Hársfalvi 1, SIRIÁN 5, Román 1, Pálsdóttir 1, Pénzes 1 (1). Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–2. 17. p.: 11–4. 24. p.: 15–7. 40. p.: 23–14. 47. p.: 28–17. 53. p.: 28–23
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 7/4

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Az első perctől kezdve koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, és az első félidőben remek védő- és támadójátékkal nagy előnyt szereztünk. A folytatásban hullámvölgybe kerültünk, de az ezúttal is lelkes szurkolóink segítségével a végjátékban kijöttünk belőle.
Vida Gergő: – Hamar eldől a mérkőzés, teljesen megérdemelten nyert a Vác. Vereségünk oka főként a gyenge védekezés, valamint hogy húzóembereink rosszul teljesítettek.

Támogatóink