Európa, jövünk!

Szombaton 19 órakor a német TSV Bayer 04 Werkselfen ellen tér vissza az európai kupaporondra a DVSC SCHAEFFLER!

Érdről hazafelé a buszon már egyre sűrűbben került szóba a debreceni lányok között a szombati EHF Kupa-mérkőzés. A beszélgetésekből izgatott várakozás hallatszott ki, érezhető volt, hogy a játékosok nagyon várják a német együttes elleni találkozót.”Nagyon várjuk a meccset ez mindenkinek különleges esemény – erősítette meg a fentebb leírtakat Vantara-Kelemen Éva, a DVSC SCHAEFFLER csapatkapitánya. – Régen játszottunk mér nemzetközi kupameccset, s sokan vannak, akiknek ez lesz a debütálása az európai kupákban. Ráadásul ebben a szezonban ez lesz az első tétmeccsünk a Hódosban, úgyhogy egyfajta hazatérés is lesz ez a szombat. A kupameccsek hangulata mindig különleges, tudjuk, hogy hatalmas az érdeklődés, sokan lesznek a csarnokban, s azon leszünk, hogy elégedettek lehessenek szurkolóink. De bárhogy is alakuljon a szombati találkozó, ez csak a párharc első félideje lesz, még vár ránk egy visszavágó Németországban, tudjuk, hogy a továbbjutás két meccsen dől el. A csütörtöki edzésünk végén meglepett minket a Kis TK kórusa és a Piruett Tánccsoport. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, az ő kis műsoruk is erőt ad a meccsre!

A német csapat eddig felemás szezont futott. Az EHF Kupa selejtező első körében könnyedén léptek túl szerény játékerőt képviselő ciprusi ellenfelükön, s a Német Kupában is sikerrel vették az első akadályt a Bad Wildungen ellen. A bajnokságban két kötelező győzelem mellett beleszaladtak két méretes zakóba. A BL-szereplő Bietigheimtől saját csarnokukban kaptak ki 29-21-re, míg e hét szerdáján a Blomberg-Lippe otthonában kaptak ki 36-24-re.

A két klub korábban egyszer futott össze, a KEK 2001/2002-es kiírásában az első, debreceni meccsen 25-23-ra nyert a Loki, ám a visszavágót 32-25-re megnyerő német együttes jutott tovább!A DVSC SCHAEFFLER–TSV Bayer 04-Werkselfen párharc első debreceni meccse október 12, szombaton, 19 órakor kezdőik a Hódos Imre Sportcsarnokban. A találkozót az orosz Anton Antasev, Denis Muszatov duó vezeti majd, míg a litván Tadas Jansonas lesz az EHF-delegátus.

A mérkőzés ideje alatt, minden 6 éven aluli gyermeket vár a GlobusKids gyermekjátszóházu. Kapunyitás a mérkőzés kezdete előtt 2 órával, 17 órakor lesz.

A mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti!

FONTOS INFORMÁCIÓ
A 25 éves jubileumát ünnepli a DVSC legendás szurkolói csoportja, a SZUD. A Szívtiprók olyan koreográfiával készülnek a meccsre, amely az egész B-lelátót érinti. Megkérjük a B-oldalon helyet foglaló nézőinket, hogy a székeken talált dekorációkat ne tegyék át más helyre, illetve a mérkőzés előtt vegyék ki részüket a koreográfia életre keltéséből!

Támogatóink