Európa Liga: a Magura Cisnadie ellen a csoportkörért

Drámai csatában ütötte ki az EHF Európa Ligából a cseh Banik Mostot a Magura Cisnadie, így az erdélyi csapat ellen kell megharcolnunk a sorozat csoportkörébe jutásért.
 

Egy héttel ezelőtt, Mostban 27–26-ra nyert a Magura Cisnadie, ekkor úgy tűnt, a romániai visszavágón nem lesz nehéz dolga az erdélyi csapatnak. Ehhez képest….

A nagydisznódi visszavágón az első félidőben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a Magura Cisnadie az első félidő végén kétgólos előnnyel térhetett pihenőre (16–14).

A folytatásban aztán nagyot változott a játék képe, fordított a Most és a hajrában 24–21-re vezetett a cseh csapat. A drámai hajrában végül csökkentett hátrányán a Magura Cisnadie, a Banik Most 26–25-re nyerte a találkozót, így a romániai együttes idegenben lőtt több góllal jutott az EHF Európa Liga 3. selejtezőkörébe, ahol a DVSC SCHAEFFLER lesz az ellenfele. A visszavágón a nagydisznódi csapat legjobbja a jobbszélső Marilena Alexandrina Neagu volt, aki 11 gólt lőtt.

A csoportkörbe jutásért a DVSC SCHAEFFLER november 13-án, szombaton 20 órakor fogadja ellenfelét a Hódosban, a visszavágót pedig a következő hétvégén (november 20-21) rendezik.

Támogatóink