Évbúcsúztató a Balaton-parton

Végre bajnoki meccs: 94 nap után a Siófok otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER!

Amikor szeptember 27-én véget ért a DVSC SCHAEFFLER–Siófok KC mérkőzés senki sem gondolta, hogy csapatunk bajnoki nélkül marad a következő több mint három hónapban. Sorra maradtak el a találkozók, így az a furcsa helyzet áll elő, hogy 94 nap elteltével ugyanaz a csapat lesz az ellenfél, mint legutóbb volt. Szeptemberben az első hét fordulót erőltetett menetben, alig több mint három hét alatt teljesítette a Loki, Tóvizi Petra örömmel emlékszik erre az időszakra.

„Nekem tetszett, hogy szerda-szombat rendszerben játszottunk – beszél a kora őszről válogatott beállósunk. – Igaz fárasztó háromnaponta pályára lépni, de volt egy ritmusa a bajnokságnak. Aztán jött egy szünet, amelyről azt hittük kéthetes lesz, de hosszabbra sikeredett. Sorra maradtak el a meccsek, közben kétszer is karanténban volt az egész csapat, de a legrosszabb a bizonytalanság volt. Készültünk, de igazából nem tudtuk, hogy kivel, hol, mikor játszunk, nem tudtuk, hogy éppen mire készülünk! Idegőrlő időszak volt. A karanténban töltött napokban próbáltuk fitten tartani magunkat, megkaptuk az edzésprogramot, amikor pedig mehettünk közös gyakorlásra kőkeményen dolgoztunk, kicsit olyan volt, mint egy második alapozás.”

Petra ott volt a dániai Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottban, hazatérése után pedig bekapcsolódott a közös munkába.

„Jó volt visszajönni, hiányoztak a lányok – folytatja Tóvizi Petra. – Jó a csapat hangulata, karácsonykor egy kicsit feltöltődtünk, most pedig már nagyon várjuk a folytatást, régen játszottunk utoljára bajnoki meccset. Érdekes, hogy akkor is a Siófok volt az ellenfél, s a szezon eddigi legjobb játékával meglepetésre legyőztük az EHF Kupa-győztest. Az biztos, hogy ellenfelünk hazai pályán harapós lesz, s szeretne visszavágni a szeptemberi vereségért. Tudjuk, hogy történetek változások Siófokon, de az biztos, hogy még mindig nagy erős a csapat kerete. Jó lenne egy győzelemmel búcsúzni az évtől, s abban is bízom, hogy januárban már rendszeresen pályára léphetünk!”

A december 30-án, szerdán 16 órakor kezdődő Siófok KC –DVSC SCHAEFFLER mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozót Horváth Péter és Marton Balázs vezeti.

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

Támogatóink