Évzáró: egy új korszak kezdete

December 30-án este nyolc órakor a Budaörs csapatát fogadja a Hódosban a DVSC SCHAEFFLER. A 2018-as esztendő utolsó magyarországi kézilabda meccse egyben a negyedik Köstner-éra kezdete lesz Debrecenben.

Köstner Vilmos sok nagy csatát megélt már a Loki kispadján, kétszer vezette az együttest EHF Kupa-győzelemig, most viszont új kihívás vár a rutinos szakemberre. Ennyi nagy meccs után vajon izgul-e az edző?

„Most még abszolút nem – reagált a felvetésre Köstner Vilmos. – Persze lehet, ahogy közeledik a kezdő sípszó lesz bennem egy kis drukk, hiszen fontos mérkőzés vár ránk, ráadásul úgy tűnik, sokan lesznek a lelátókon. De elvégeztük azt a munkát, amit terveztem, bízom benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye, hiszen becsületesen jól felkészültünk.”
A Köstner Vilmos munkába állása óta eltelt időszakot két részre oszthatjuk, hiszen sokig hiányzott a franciaországi Európa-bajnokságon szerephez jutó öt játékos, s alig több mint egy hetet készülhetett teljes kerettel a DVSC SCHAEFFLER.

„Nyolc napot dolgozhattunk úgy, hogy mindenki itt volt, de úgy érzem ennyi idő alatt is homogenizálódott a csapat – folytatta a rutinos mester. – Az Eb-ről érkezők igyekeztek felvenni a ritmust, s most úgy tűnik, két egyforma erősségű sorunk van. A megfelelő időben végrehajtott rotációval hatvan percen át tudjuk azt a sok futásra épülő kézilabdát játszani, amit szeretnénk.”

Vasárnapi ellenfelünk eddig három pontot szerzett a bajnokságban – nyert Egerben és hazai pályán játszott döntetlent az MTK ellen –, ennél azonban jóval többre hivatott. A budaörsiek új edzővel érkeznek, Mihály Attilát Neukum Tamás váltotta a kispadon.

„A megszerzett pontok és az állomány ereje nincs egyensúlyban ellenfelünknél – mondta Köstner Vilmos. – A Budaörs is új edzővel vág neki a mérkőzésnek, és újra bevethető a szülés után visszatérő Soós Viktória, akit nem kell bemutatni a debreceni közönségnek. Jó csapattal játszunk, amely többre hivatott annál, amit eddig elért, bízom benne, hogy ezt nem ellenünk fogják megmutatni. De reményeim szerint egy olyan DVSC-vel kerülnek szembe, amely akkor is le tudja győzni őket, ha sokat javul a teljesítményük. Láttam a csapatomat felkészülni, láttam a lányok hozzáállását, hiszem, hogy nem lehet gond!”

A DVSC SCHAEFFLER–Moyra-Buadörs mérkőzés december 30-án 20 órakor kezdődik a találkozót Héjjas Tímea és Kránitz Andrea vezeti majd. A Hódos Imre Rendezvénycsarnok pénztárai két órával a kezdés előtt, 18 órakor nyitnak. A kapunyitást a labdarúgó tornát követően, 19:15-kor tervezzük.

A GLOBUS Kids Gyermekmegőrző és Játszóház ezúttal is várja a hat éven aluli kicsiket, akikre szakképzett óvónő vigyáz, amíg a szülők szurkolnak.

Támogatóink