Ez az igazi DVSC!

Fantasztikus hangulatban, remek játékkal győzött a csapat a Vác ellen.

loki_vac3_web

Utólag már elárulhatjuk, kicsit aggódtunk. Aggódtunk, hogy sikerült-e feldolgozni a MTK elleni vereséget, hogy képes lesz-e a csapat megmutatni igazi arcát a jó erőkből álló váciak ellen.
Nos, a választ hamar megkaptuk, hiszen olyan elszántsággal vetette magát harcba a DVSC-TVP, amely előrevetítette a végkifejletet. Kőkemény volt a védekezés, Lajtos Nóri jól védett, támadásban pedig Marija Garbuz vitte a prímet. Orosz átlövőnk nem tudott hibázni, s a akadtak társai is, szellemesen, látványosan kézilabdázott a debreceni együttes. Marincsák Niki jól szállt be a meccsbe, Karnik Szabina fontos gólokat lőtt, Siska Pálma pedig a büntetőket értékesítette hibátlanul.
A félidei hétgólos előny hamar tovább nőtt, 20–10-nél számoltak rá a vendégekre a debreceni ultrák. A Vác hamar csökkentette a hátrányát, s ekkor elkezdődött egy új meccs. Vácon ugyanis négy góllal kaptunk ki, így ötgólos siker kellett ahhoz, hogy összesítésben jobbak legyünk a Duna-parti csapatnál, s ezzel pontegyenlőség esetén megelőzzük őket az alapszakasz végén. Különösebb izgalom nélkül lett meg a bónuszpont is, így kezdődhetett a debreceni örömünnep, amely a sok nagy csatát megélt Tone Tiseljt is meglepte.

DVSC-TVP–IPRESS CENTER VÁC 28–21 (15–8)
Debrecen, 1700 néző. V: Herczeg P., Südi
DVSC: LAJTOS – Varsányi 2, KARNIK SZ. 4, Kudor 1, B. Klikovac, GARBUZ 11, Kelemen.Csere: Horváth Pásztor (kapus), Deszpotovics, MARINCSÁK 3, Sirián 1, SISKA 6 (4), Szilágyi Á., Slakta.Edző: Tone Tiselj
VÁC: Bíró B. – Jovetic, SOÓS 5, Vukcsevics 1, Basic 1, Farkas V., LISCSEVICS 6. Csere: Balog J. (kapus), Szondi 2, Hámori, Tóth E. 1, Helembai, Gróz 5 (5), Ertl. Edző: Uros Bregar

Az eredmény alakulása: 9. p.: 5–3. 20. p.: 11–4. 39. p: 20–10. 55. p.: 27–16.
Kiállítások: 12, ill 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Ez volt az első hazai meccsem a csapattal, nagyon boldog vagyok, hogy örömet tudtunk szerezni ennek a csodálatos szurkolótábornak. Fantasztikus ultrái vannak a csapatnak, ez sokat jelenthet a jövőben is. A siker titka, hogyha játékos, vezető, edző és szurkoló együtt harcol.
Uros Bregar: – Az első húsz percben veszítettük el a meccset, után már hiába próbáltuk újra felépíteni a játékunkat, nem volt esélyünk a jól játszó Debrecen ellen.

Támogatóink