DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

„Ez egy kihívásokkal teli szezon lesz”

A DVSC SCHAEFFLER szezonnyitó sajtótájékoztatóján a csapat céljairól és a BL-szereplés adta lehetőségekről beszélt a klubvezetés, illetve a szakmai stáb.

„Ez egy kihívásokkal teli szezon lesz. A Bajnokok Ligája-szereplés önmagában nagy feladat, ugyanakkor komoly szakmai lehetőség és egyben marketinglehetőség is, hogy megmutassuk magunkat – fogalmazott Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. –Szeretnénk elérni a csoportban a továbbjutást jelentő hatodik helyet, ez a célunk, de nem elvárás. Nagy feladat lesz a megnövekedett mérkőzésszám, a szerda-szombat ritmus, de ez a lehetőség elősegítheti hogy elérjük a hosszabb távú célunkat, az Európa Liga négyes döntőjének megnyerését. A bajnokságban a harmadik hely a célunk és tisztában vagyunk vele, hogy ez a BL miatt veszélybe kerülhet. Ha úgy alakul, hogy ideiglenesen hátrébb kell lépnünk, akkor is megpróbálunk tanulni ebből. A BL-ben még több feltételnek kell megfelelni, például az állóhelyek kialakítását szigorúan szabályozzák. Az volt a cél, hogy 2000 ember a lehető legkulturáltabban szurkolhasson, ezért akartuk a helyre szóló ülőhelyek számát növelni. A Főnix Aréna mindössze egy hazai meccsünk idején szabad, ezért ebben a megoldásban nem is tudtunk gondolkodni. A lelátón a VIP-szektort a felére csökkentettük, a VIP nagy része visszatér a lelátó alá, így még több hely lesz a szektorokban. A bérletárusítás elkezdődött, szépen fogynak a szezonbelépők. A megbeszélt kedvezményes jegykontingenst az utolsó pillanatig fenntartjuk az ultrák számára, reméljük, hogy megoldódik a helyzet, hiszen szükségünk van egymásra.”

A szakmai célokról Szilágyi Zoltán vezetőedző nyilatkozott.

„Reméljük ebben a szezonban több lesz a variációs lehetőségünk, szükségünk lesz a mélyebb rotációra – fogalmazott a szakember. – Számunkra komoly rangot jelent a BL-ben játszani, s persze nagy kihívás is. Nyomás nélkül, felszabadultan szeretnénk játszani az elitligában, a bajnokságban pedig újra a bronzérem a célunk.”

Az új igazolásokról Kudor Kitti beszélt.

„Nagyon pozitív az első benyomás az új játékosokról, az első edzéseken nagyon odatették magukat – mondta másodedzőnk. – A többiektől minden segítséget megkapnak a beilleszkedéshez, így nem lesz probléma. Várjuk, hogy elkezdődjön ez a számunkra is nagy kihívásokat tartogató szezon, amely mindenkinek komoly lehetőségeket tartogat.”

Támogatóink