DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Ez nagyon szép volt lányok!

A meccsek nélküli időszakban ismét a kézilabdapályán kívül bizonyítottak a DVSC SCHAEFFLER játékosai, akik komoly összeggel járultak hozzá a Klinika Gyermekhematológiai és Onkológiai osztályának családbaráttá tételéhez.

Csapatunk támogatója és szurkolója, Berecz Orsolya, néhány hónappal ezelőtt döntötte el, hogy segíteni szeretne. Az elhatározást pedig hamar tettek követték.

„A kisebbik lányommal szeptember végén voltam bent néhány napot a csecsemőklinikán – mesélt a kezdetekről Berecz Orsolya. – Ott már voltak fotelágyak, a gyermekükkel bent levő szülőknek, de nem minden szobában. Az ismerettségi körömben találtam egy céget, amely minden haszon nélkül, gyártói áron adta a bútorokat, így hamar összegyűlt a pénz, hogy megvegyük a szükséges fekhelyeket. Ehhez a Billerbeck és a Naturtext ajánlott fel ágyneműket, a Bosch és a Mille pedig mosó-szárítógépeket, így téve komfortosabbá az osztályt a családbarát környezet kialakítása érdekében. Miután ez megtörtént többen megkerestek, hogy más osztályoknak is szüksége lenne hasonló segítségre. A mostani akciónkban a Klinika Gyermekhematológiai és Onkológiai osztályát próbáltuk meg komfortosabbá tenni, s amikor erről beszéltem a DVSC-SCHAEFFLER kézilabdacsapatánál dolgozó Varsányi Nórival, ő jelezte, hogy a klub játékosai és vezetői is csatlakoznának a támogatókhoz. A csapat 300 ezer forintot gyűjtött össze, ezt magánszemélyek adományaival egészítettük ki, így tudtunk 15 fotelágyat vásárolni az osztálynak, melyet a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével juttatunk el. További felajánlásként minden szobába került a pandémia időszakban nagyon hasznos falra szerelhető adapteres fertőtlenítőszer adagoló, illetve a hozzá való fertőtlenítőszer. Biztos, hogy lesz folytatás, a gyermekklinikának már fel vannak mérve az igényei, tudjuk, hogy hova, milyen segítség kell!”

A DVSC SCHAEFFLER játékosai közül a csapatkapitány Vantara-Kelemen Éva és Hornyák Dóra vett rész a csütörtök délelőtti átadáson.

„Amikor a kisfiunk, Bendi megszületett sokat voltam vele kórházban, azóta minden ilyen helyzetben eszembe jut, hogy milyen jó lenne segíteni azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek – mondta Dodó, aki maga is komoly összeggel vette ki a részét az adományozásból. – Jó volt látni, hogy hova került, amit gyűjtöttünk a lányokkal, s hogy jó helyre került. Tudjuk, hogy ez csak egy kis dolog, de mindenképpen öröm, hogy legalább ennyit tudtuk segíteni.”

Támogatóink