Fájó vereség

Rossz kezdés után drámai hajrában kapott ki a DVSC SCHAEFFLER!

Alaposan beragadtunk a rajtnál, hat váci gólra csak egy találattal sikerült válaszolni, s ez előre vetítette a folytatás képét. A vendégek megpróbálták menedzselni előnyüket, miközben Szilágyi Zoltán próbálta okosan beosztani játékosai erejét. Kapaszkodott a DVSC SCHAEFFLER, de az első játékrészben nem akadt olyan játékos, aki a kritikus szituációkban átlendítette volna a csapatot a holtponton.

A második félidőben is folytatódott az üldözőverseny, a váciak megpróbáltak az idővel is játszani, miközben sokszor a passzív játék utolsó passzánál sikerült gólt szerezniük. Kovács Anna és Jelena Deszpotovics góljai tartották életben a reményt, Bordás Réka is elkapta a fonalat, s kellettek Oguntoye Viki védései is.  Így a hajrában egy négy nullás sorozattal sikerült utolérni az ellenfelet, ám az utolsó percben egygólos váci vezetésnél Jelena Deszpotovics két kapufát is érintő lövése végül a gólvonalra pattant, nyert a vendégcsapat. Ogu még bemutatott egy bravúrt, de már nem volt elég idő végigvinni a támadásunkat, így nyertek a vendégek.

DVSC SCHAEFFLER–VÁCI NKSE 29–30 (13–15)
Debrecen, 1200 néző. V: Hargitai, Markó
DVSC: Triffa – Arany, KOVÁCS ANNA 13 (9), DESZPOTOVICS 8, Tóvizi 1, Bulath, Vantara-Kelemen 1. csere: OGUNTOYE, Szabó D. (kapusok), Karsten, Borgyos 1, Karnik, Varsányi 1, BORDÁS 4, Petrus. Edző: Köstner Vilmos.
VÁC: ARENHART – DIÓSZEGI 5, Hámori K. 1, LAKATOS R. 6, HELEMBAI 4, KÁCSOR 8, Radoszavljevics 2. Csere: Bukovszky (kapus), Kuczora 4 (3), Mészáros R., Szabó K. Edző: Szilágyi Zoltán.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–5. 16. p.: 6–8. 19. p.: 6–11. 28. p.: 11–13. 37.p: 14–18. 48. p.: 22–24. 54. p.: 25–29. 58. p.: 29–29.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 10/9, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Tudtuk, hogy a Vác most sokkal jobb formában van, mint amikor ősszel a saját otthonában legyőztük, mi pedig fejben nem vagyunk olyan állapotban, mint akkor. Nem fér bele, hogy egy csapat hazai környezetben ilyen tetemes előnyt adjon ellenfelének, aki megássa a saját sírját, az bele is esik!
Szilágyi Zoltán: Nagy dolog a jó erőkből álló Debrecen csarnokában nyerni, nekünk sikerült, ezért dicséret illetti a csapatot. Annak külön örülök, hogy a végjátékban a kritikus helyzetekben jó döntéseket hoztak játékosaim.

Támogatóink