Fáradt főpróba, küzdelmes sikerrel

Bordás Réka három, Vámos Petra egy góllal járult hozzá a brazilok elleni újabb sikerhez.

Bordás Réka góljával indult az olimpia előtti utolsó hivatalos felkészülési mérkőzés, amelyen a péntekihez hasonlóan újra a brazil válogatott volt a mieink ellenfele. A debreceni beállós találatára hárommal válaszoltak a dél-amerikaiak. Sokat hibáztak a rengeteg elvégzett munkától érthetően fáradt magyar kézilabdázók, fokozatosan léptek el a brazilok, a félidő hajrájára aztán sikerült visszakapaszkodni egy gólra.

A második játékrész elején mindkét oldalon a hibák domináltak, a kevesebbet rontó brazil csapat szerzett háromgólos előnyt. Vámos Petra 14–17-nél a 38. percben érkezett, s vitt dinamizmust a támadójátékba. Gólpasszai közül egyet Bordás Réka értékesített, a 46. percben már 20–19-re vezettünk. A fordításban Janurik Kinga volt a főszereplő, bravúrjaival tartást adott a csapatnak, amely küszködve, de másodszor is megverte Braziliát, s ehhez Bordás Réka három gólja mellett kellett Vámos Petra értékesített hetese is.

Magyarország és Brazília alig több mint két hét múlva, július 27-én, magyar idő szerunt hajnali 4 órakor találkozik újra, akkor már élesben, Tokióban. Reményeink szerint akkor is magyar sikernek és debreceni góloknak örülhetünk!

MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 24–23 (13–14)
Siófok, 900 néző. V: Bíró Á., Kiss O
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 3, Klujber 3 (3), Kovacsics 1, Bordás 3, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 3. Csere: Bíró B, Janurik (kapusok), Tomori, Háfra N. 2, Kiss N., Szucsánszki, Kisfaludy 1, Helembai, Schatzl Nadine 4, Vámos P. 1 (1)

Támogatóink