Válogatott: feledhető meccsen döntetlen Szlovénia ellen

A Szlovénia elleni első felkészülési meccs hajrájában érte utol a sokat hibázó magyar válogatott a házigazdákat, így 22–22-es döntetlennel zárult a találkozó.
 

Hatalmas iramban, nagy hibaszázalékkal kezdtek a csapatok, a szlovén–magyar párosmeccs első felvonásán. A hazaiak szerezték az első két gólt, de gyorsan fordított a magyar válogatott, ám továbbra is rengeteg volt a baki mindkét oldalon. A kapusok remekeltek, a mezőnyjátékosokról ugyanez nem volt elmondható. A kevesebbet rontó vendéglátók kilencnél érték utol a mieinket, s félidőre háromgólos előnyt szereztek.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, látszott a két kontinenstornára készülő csapaton, hogy a felkészülés első szakaszában járnak. A hajrához érve úgy tűnt, hogy a szlovénok örülhetnek, hiszen két góllal jártak előrébb, s vészesen fogyott az idő. Az utolsó percekre sokat javult a magyar együttes támadójátéka, Vámos Petra egy és Fodor Csenge két góljával végül sikerült döntetlenre menteni az eredményt, amely annak tükrében különösen szép teljesítmény, hogy alig több, mint hatvan másodperccel a befejezés előtt még két góllal vezettek a házigazdák. A találkozón mind a hat debreceni kerettag, (Bordás Réka, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra) pályára lépett.

A két csapat szombaton Ljubljanában újra találkozik!

SZLOVÉNIA–MAGYAROROSZÁG 22–22 (12–9)
Celje. V:  Puksic, Satler (szlovénok).

MAGYARORSZÁG: Szikora – Győri-Lukács 4, Klujber 6 (4), Vámos P. 2, Bordás, Szöllősi-Zácsik 1, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Hornyák D., Kuczora 1(1), Füzi-Tóvizi 1, Háfra N., Planéta 1, Faluvégi, Fodor Cs. 2, Kácsor 2.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/5.

Támogatóink