Felőröltük a Békéscsabát

A gyengébb kezdés után az első félidő végén, majd a második játékrész elején bedarálta a szívósan küzdő vendégeket a rengeteg ziccert hibázó DVSC SCHAEFFLER.

Remek hangulatban kezdődött az ősi riválisok csatája, zsúfolásig megtelt a hazai B-szektor, s hosszú évek után Békéscsabáról is érkeztek szurkolók.

Kapkodás jellemezte az első perceket, szerencsére Kácsor Gréta élesen kezdte a meccset, az ő góljaival tartottuk a lépést a viharsarkiakkal. A 14. percben, 6–5-ös vendégvezetésnél kért időt Szilágyi Zoltán, s ez érezhetően hatással volt a csapatra, hiszen a következő periódust 5–1-re hoztuk, s Hámori Konszuéla találatával már 10–7-re vezettünk. Az újabb elhibázott ziccereknek köszönhetően a félidő utolsó percére visszajöttek a lilák két gólra, ám a szünet előtti utolsó 20 másodpercben Kácsor Gréti előbb egy szép támadás végén talált be, majd egy elrontott csabai kísérlet után Catherine Gabriel indítását váltotta gólra – egy másodperccel a félidő végét jelző dudaszó előtt.

A folytatásban gyorsan nőtt a különbség, Bordás Réka duplája után már öttel jártunk a vendégek előtt (16–11), s Baba negyedik gólja után már 22–14 állt az eredményjelzőn a 43. perc elején. A hátralevő időben csak a debreceni győzelem különbsége volt kérdéses, s bár az 58. percre kialakult a szurkolók által annyira óhajtott tízgólos különbség (30–20), a végére kozmetikázott az eredményen a Békéscsaba.

A rossz kezdés után, ha nem is tökéletes játékkal, de a jó védekezésének és kapusteljesítménynek köszönhetően felőrölte a vendégek ellenállást a Loki, s magabiztosan gyűjtötte be a két pontot. 

DVSC SCHAEFFLER–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 30–22 (14–10)
Debrecen, 1500 néző. V: Haskó, Natkai

DEBRECEN: GABRIEL – Töpfner, Planéta 1, VÁMOS P. 4, BORDÁS 4, KÁCSOR 8 (1), Vámos M. 3. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 3, HÁMORI 4, Szabó N., PETRUS 2, Csernyánszki 1, Kiss Cs. Edző: Szilágyi Zoltán
BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Horváth G. 1, LANISTATIN 10 (3), Bucsi 1, Mayer Sz., GYIMESI 4, Hajtai 1. Csere: Razum (kapus), Giricz, Török F., Andróczki 1, TERMÁNY 3, Borbély M., Vámosi, Bencsik, Kiss-Walfisch 1. Edző: Papp Bálint

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 15. p.: 6–7. 18. p.: 8–7. 22. p.: 10–7. 34. p.:16–11. 43.p.: 22–14. 50.p.: 24–18. 58.p.: 30–20.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – A védekezésünkkel elégedett lehetek, végig jól működött. A helyzetkihasználásunk ezúttal is kritikán aluli volt. Meg kell szoknunk a sorozatterhelést, muszáj stabilan játszanunk.
Papp Bálint: – Az első félidő végét sajnálom a legjobban, ott nagyon elcsúsztunk. Megérdemelten győzött a Debrecen, ráadásul a második félidőben már a ritmust sem találtuk a DVSC-vel szemben, ők uralták a mérkőzést, de kicsit csalódott vagyok, úgy érzem, több volt a meccsben.

Támogatóink