Felszabadultan a Fradi ellen!

Szerdán 18 órakor a szezon egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára a BL-negyeddöntős Ferencváros ellen.

Túl sok közös gyakorlásra nem volt lehetősége a debreceni lányoknak, hiszen a válogatott szünet után mindössze egy olyan edzést tarthatott Köstner Vilmos, amelyen minden játékos ott volt, így megy neki a zöld-fehérek elleni csatának a csapat.

„Egyik csapatnak sem tökéletes ez az időpont, bár a Fradinak annyival könnyebb a dolga, hogy ellenfelünk kerete gyakorlatilag együtt volt a magyar válogatottnál, míg a mi játékosaink szanaszét voltak Európa különböző helyein – mondta Köstner Vilmos, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – A környezetváltozás néha jót tesz a játékosoknak, de azért jó lett volna egy hetet közösen készülni Európa egyik legerősebb csapat ellen. Ezzel együtt várom a mérkőzést, hiszen felmérhetjük, hogy egy BL-szintű csapattal szemben hol tartunk a játék sebességben vagy taktikailag. A Ferencváros a Bajnokok Ligája második szakaszában nagyon egységesen kézilabdázott, nem vesztett mérkőzést, két döntetlent játszott a Győr ellen, elmondhatjuk, hogy a középdöntő kör egyik legjobb formában levő csapata volt. Ami minket illett, bízom benne, hogy a Kisvárda elleni találkozó óta eltelt két hétben nem estünk ki a ritmusból. Ugyanazt a fegyelmezett játékot kell produkálnunk, mint akkor, csak jóval nagyobb sebességgel. Lotte Grigel és Madalina Zamfirescu kedd délután edzett először a többiekkel, akik közül Arany Rebeka a juniorválogatottban kapott egy medvepuszit, így fájlalja a combját, amelyben vérömleny keletkezett. A Győr elleni meccshez hasonlóan felszabadult, gyors, közönségszórakoztató játékot várok. Az ellenfél edzője, Elek Gábor jó barátom, tudom, hogy ezek a meccsek a Fradi számára is fontosak, Debrecenben nyerni még mindig rangot jelent.”

A mérkőzésre a vendégjegyek már elkeltek, s a hazai szektorokba érvényes belépők is rohamosan fogynak, ezért aki teheti váltsa meg belépőjegyét elővételben a meccs napján (szerdán) 8:30 és 12 óra között a DVSC Kézilabda Kft. Hódos Imre Sportcsarnokban található irodájában (bejutás a parkoló felől a személyzeti portánál), vagy a SZERTÁR Sportboltban 10 és 14 között (4027, Debrecen, Füredi út 49-51).

A mérkőzés kiemelt biztonsági fokozatú, ezért a nézőtérre semmilyen ételt és italt nem lehet bevinni! A mérkőzés előtt utánpótláscsapataink ugyancsak a Ferencváros ellen játszanak bajnoki meccset. Az ifjúságiak 14 órakor, a serdülők 16 órakor lépnek pályára. Ez utóbbi mérkőzésre már csak érvényes belépővel lehet bejutni a csarnokba. Pénztár és kapunyitás 15.45-kor lesz. Ha a mérkőzsére az összes jegy elővételben elfogy pénztárunk már nem nyit ki! A Globus Gyermekjátszóház a mérkőzés kiemelt biztonsági fokozatrára való tekintettel nem nyit ki!

A találkozó előtt, szerdán 15 órakor a Hódos Imre Sportcsarnok főbejáratánál tartjuk a DVSC KÉZILABDACSALÁD emléktáblájának ünnepélyes átadóünnepségét. Klubunk ezzel a virtuális emlékművel szeretne emléket állítani azon családtagjainknak, akik játékosként, vezetőként, szurkolóként egykoron sokat tettek a klubért, de sajnos már nem lehetnek közöttünk. Az emléktáblára kihelyezett Lapidaris-kő okostelefonnal történő megnyitásával megtekinthető a hozzá tartozó emlékoldal tartalma, amelyen a DVSC KÉZILABDACSALÁD nyolc tagja szerepel.

A szerdán 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzést Bócz László és Widemann Viktor vezeti majd. A találkozót az m4sport.hu-n követhetik élőben, míg az M4 csatorna 23.00-től felvételről adja le a meccset.

Támogatóink