Fiatalok a küzdőtéren

Szombaton három junior korú játékos is szerephez jutott a Vác elleni mérkőzésen és egyikük sem vallott szégyent.

Kényszerpályán mozgott a Vác elleni találkozó előtt a DVSC-TVP szakmai stábja, hiszen sérülések és betegségek miatt erősen megtizedelt kerettel vágott neki a csapat a találkozónak. A külső sor tagjai közül Marija Garbuz váll, Marincsák Nikolett deréksérülése miatt csak a pálya széléről szoríthatott a társaknak, s a mérkőzésre benevezett, ám sérülése után még nm teljesen egészséges Karina Jezsikava bevetése is kockázatos lett volna. Így az irányító és átlövő poszton három bevethető felnőtt korú játékosunk maradt, ám a Jelena Deszpotovics Anna Punyko, Siska Pálma trióból utóbbi egész héten betegeskedett – nem is utazott el Balatonboglárra, a junior válogatott elleni keddi mérkőzésre – , s csak a nehéz helyzetre tekintettel vállalta el a játékot. A „szegény embert az ág is húzza” igazságot igazolandó Anna Punykót kétszer, Jelena Deszpotovicsot egyszer kellett a pályán ápolni, ez alkalmanként három hazai és három vendégtámadásból való kizárást jelentette, azaz összesen 9 támadásból és 9 védekezésből hiányzott a két tejesen egészséges átlövőnk közül az egyik.

Így viszont a szokottnál több lehetőség jutott a fiataloknak. A beállós poszton már megszoktuk, hogy Tóvizi Petra rendszeres játéklehetőséghez jut, ám ezúttal Pénzes Laura és Kenyeres Barbara is sok játékpercet kapott. Utóbbi szombaton debütált a felnőtt első osztályban, mindjárt a mélyvíz kellős közepén.

– Már annak is nagyon örültem, hogy a csapattal utazhattam Balatonboglárra – mondta a Vác elleni találkozó után a 19 éves Barbara, aki jó játékkal tette le a névjegyét a felnőttek között – Bíztam benne, hogy szombaton talán lehetőséghez jutok, ám meglepődtem, amikor már az első félidőben pályára kerültem. Nagyon izgultam, de aztán szerencsére sikerült felvennem a mérkőzés ritmusát. Köszönöm a bizalmat, remélem nem okoztam csalódást a szurkolóknak. Sajnálom, hogy vesztes meccsen debütáltam, de számomra így is emlékezetes marad ez a nap!

Támogatóink