Fiatalos évkezdet

A NEKA tehetségeire épülő, Boglári Akadémia SZISE otthonában lép először pályára a 2021-es évben a DVSC SCHAEFFLER. A mérkőzés, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, 15:45-kor kezdődik.

Amikor eldőlt, hogy a Szent István SE jogán elindulhat az NB I-ben a Boglári Akadémia SZISE, tudni lehetett, hogy egy minden ellenfél számára kellemetlen riválist kapnak a mezőny csapatai. Az új együttesben Gercsó Nóra és Monori Orsolya képviselik az előző szezonban az első osztály utolsó helyen végzett Szent István SE-t, a többiek a Nemzeti Kézilabda Akadémia tehetségei, s valamennyien az ezredforduló után születtek.

A magyar bajnokság történetének legfiatalabb átlagéletkorú csapata nem is kezdte rosszul a szezont, a szeptemberi erőltetett menetben mindjárt a nyitányon megszerezte első győzelmét a Békéscsaba elleni hazai meccsen, majd szeptember 24-én, az Alba-Fehérvár elleni is nyerni tudott Balatonbogláron 34–24-re. Azóta viszont nem lépett pályára az együttes, azaz szombaton 107 nap után játszhat újra meccset.

A DVSC SCHAEFFLER az óév utolsó előtti napján folytathatta a bajnokságot, s remek mérkőzésen maradt alul a Siófok otthonában. Most újra a Balaton-partján, de néhány kilométerre arrébb lesz jelenése a debreceni lányoknak, a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári csarnokának 1-es számú pályáján. A hazai együttes számára tovább növeli a találkozó presztízsét, hogy története során először játszhat az ország nyilvánossága előtt, hiszen a 15:45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A Siófokon sérülés miatt hiányzó Loki-játékosokra, Alekszandra Vukaljlovicsra, Hornyák Dórára, Elke Karstenre és Arany Rebekára ezúttal sem számíthat a szakmai stáb, nélkülük kell megszereznie a csapatnak a két pontot, ami nem lesz egyszerű.

„Sokat futó, dinamikus, jól képzett együttessel találkozunk – foglalta össze az ellenfél erényeit Vámos Petra, aki Siófokon remek formában játszott, 13 gólt szerzett. – Nagy hiba lenne lebecsülni fiatal ellenfelünket, azaz az első perctől maximális koncentrációval kell játszanunk, hogy ne kerüljünk bajba.”

Petra számára különleges lesz a szombati mérkőzés, hiszen ő is a Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett, ráadásul az ellenfélben ott lesz húga, a tehetséges balszélső, Vámos Míra is.

„Furcsa lesz, hiszen szinte hazamegyek Boglárra, s olyanok ellen lépek pályára, akik a csapattársaim voltak – beszélt a találkozó érzelmi hátteréről az irányító. – Ezzel azonban a meccs idején nem foglalkozhatok, hiszen mindenképpen nyerni szeretnénk!”

A balatonboglári helyszín egyébként a debreceni játékosok számára sem ismeretlen, hiszen nyáron itt edzőtáborozott a DVSC SCHAEFLER és három felkészülési mérkőzést is játszott a NEKA-bázis 1-es pályáján.

A január 9-én, szombaton, 15:45-kor kezdődő Boglári Akadémia SZISE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozót Őri Erika és Pozdena Erika vezeti.

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

    Támogatóink