Filmszakadás a második félidő elején

A 33. percben még négy góllal vezettünk az Alba-Fehérvár ellen, aztán összeomlott a csapat.

A legszomorúbb az, hogy semmi jel nem utalt arra, ami történt. Igaz, már az első játékrészben is akadtak hibák, védekezésünk messze volt a tökéletestől és kapusaink sem kapták el a fonalat, ezzel együtt végig nálunk volt az előny, úgy tűnt, kézben tartjuk a mérkőzést. Jobbára a Kovács Anna, Vámos Petra, Vantara-Kelemen Éva trió lendítette előre a csapat szekerét, így harminc perc után 18–15-re vezettünk.

A folytatásban még hozzátettünk egy gól az előnyhöz, így lett 20–16 az eredmény, amikor valami történt…

Támadásban tanácstalanok voltunk, a védelmünk átjáróháznak bizonyult, így az Alba egy öt nullás rohammal átvette a vezetést. És még nem volt vége a vesszőfutásnak, a rossz sorozat folytatódott, s a 47. percben már 27–24-re vezettek a vendégek, akiknél a kapuba csereként beálló Dányi Bernadett produkciója jelentette a pluszt. Az ifjú hálóőr mintha kottából védte volna a debreceni lövéseket, ennek köszönhette előnyét a vendégcsapat.

A hátralevő időben az Alba jól menedzselte előnyét, hosszú lefolyású támadásokat vezetett, s ezeket rendre góllal zárta le. Amikor pedig hibáztak a fehérváriak, s lehetőségünk lett volna felzárkózni kihagytuk a ziccereket, aztán már a kaput sem találtuk el.

Így csúfos vereség lett a vége, amelyre nincs magyarázat!

DVSC-SCHAEFFLER–ALBA FEHÉRVÁR KC 27–31 (18–15)
Debrecen, zárt kapuk mögött. V: Felhő, Öcsi
DVSC: Csapó Kyra – Bánfai 1, KOVÁCS ANNA 9 (6), VÁMOS P. 6, Bordás 1,Deszpotovics 3, VANTARA-KELEMEN 4. Csere: Giegerich (kapus), Tóvizi 3, Hornyák D., Petrus. Edző: Köstner Vilmos
FEHÉRVÁRPijevic – TÖPFNER 4, AFENTALER 5, TRISCSUK 9 (4), Bardi 5,GERHÁTH 4, Szarka A. 1. Csere: DÁNYI (kapus), Boldizsár, Varga E. 1, Besszer, Temes 2. Edző: Józsa Krisztián

Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–0. 8. p.: 6–3. 11. p.: 7–6. 12. p.: 9–6 23.p.:13–13. 33.p.: 20–16. 38.p.: 20–21. 47.p.: 24–27. 52.p.: 27–29.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Az ellenfélnél volt egy extra kapusteljesítmény az, nálunk pedig kritikán aluli. Rossz volt a védekezésünk, az egész hét felkészülése kidobott idő volt.
Józsa Krisztián: – Jó erőkből álló Debrecenre számítottunk, sokat készültünk a meccsre. Az első félidőben pontatlanok voltunk, de a második játékrészben az extra kapusteljesítményünk megoldott mindent. Nem várt győzelmet arattunk, aminek nagyon örülünk.

Támogatóink