Folytatni a jó sorozatot!

Ez mindig rangadó! Szerdán 18 órakor DVSC SCHAEFFLER–Békéscsaba mérkőzés a Főnix csarnokban!

Bődületes közhely, de igaz: ez a meccs mindig más, mint a többi! A két szomszédos megyeszékhely csapatának rivalizálása évtizedek óta tartja lázban Debrecen és Békéscsaba sportszerető szurkolóit, ráadásul mindkét helyen komoly tradíciója van a sportágnak és figyelnek az utánpótlás nevelésre.

A felfokozott várakozás tehát érthető, szerdán Loki–Csaba keleti rangadó a Főnixben! Ha ehhez hozzávesszük, hogy a DVSC SCHAEFFLER remek rajtot vett a bajnokságban, okkal várhatunk sok nézőt a lila-fehérek vendégjátékára. S bár a tabellára nézve akár könnyű meccsnek is tűnhet a szerdai, érdemes felidézni Köstner Vilmos szavait, aki a Vác elleni idegenbeli győzelem utána hazaúton mondta el, hogy számára meglepetés, hogy a Békéscsaba még nem szerezett pontot, hiszen a viharsarki együttes nagyon jó benyomást tett rá a két nyári felkészülési mérkőzésen. A Csaba egyébként mindhárom eddigi meccsén harcban volt a győzelemért, egyaránt két góllal kapott ki a Dunaújvárostól, az MTK-tól és a Mosonmagyaróvártól.

„Fantasztikus héten vagyunk túl, élmény volt a Fradi és a Vác elleni idegenbeli meccseken pályára lépni – fogalmazott a Vácon öt gólig jutó Bordás Réka. – A két sikeres találkozó ellenére is tudjuk, hogy hiba lenne elbízni magunkat a szerdai hazai fellépés előtt. A Békéscsaba jó csapat, amely a végsőkig harcol, így nem lesz könnyű dolgunk!”
Bordás Réka számára duplán sikeres volt az elmúlt hét, hiszen a váci győzelem után tudta meg, hogy Kis Rasmussen őt is meghívta a két Eb-selejtezőre készülő válogatott keretébe.

„Nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy a kapitány számít rám, hiszen korábban már kihirdette a keretet, s én nem voltam benne – folytatta beállósunk. – Így talán még jobban tudtam örülni a meghívásnak!”
A felnőttek mérkőzése előtt pályára lépnek a DVSC SCHAEFFLER I. osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatai is. Az ifjúságiak 14 órakor a míg a serdülők 16 órakor játszanak a Békéscsaba ellen. Az ifi meccs díjmenetesen megtekinthető, a serdülők találkozóját csak érvényes belépőjeggyel lehet megnézni.

Kapu- és pénztárnyitás 15 óra 45 perckor. A belépők egységesen 1500 forintba kerülnek.

Támogatóink