Fontos szombat vár ránk!

A jó formában levő Dunaújvárosi KKA otthonában lép pályára szombaton 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER.

Hat forduló után két ponttal állt a DKKA, de tegyük gyorsan hozzá, hogy az újvárosiaknak nagyon nehéz volt a sorsolása. Azóta viszont négyből négyet nyert a Kohász, s megkezdte a felzárkózást a tabellán. Szombati ellenfelünk menetelése az Eszterházy SC elleni idegenbeli győzelemmel kezdődött, majd még az Európa-bajnokság miatt beiktatott szünet előtt legyőzték hazai pályán az MTK-t. December 30-án ugyancsak hazai környezetben az Alba-Fehérvárt verték, majd múlt vasárnap Budaörsről hozták el a két pontot.

Nálunk az Érden mutatott játék lehet az etalon, bár ahogy Köstner Vilmos fogalmazott, még meg kell tanulni megnyerni az ilyen kiélezett mérkőzéseket. Szerencsére a múlt szombati meccset kihagyó Vantara-Kelemen Éva betegsége már a múlté, Kovács Anna térde is rendben van, így teljes kerettel készülhetett Köstner Vilmos a dunaújvárosi mérkőzésre.

„Jól küzdöttünk az Érd otthonában, s a játékunkon is érződött a javulás, ami megmutatta, hogy keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben – mondta a mérkőzésen nyolc gólt szerző Jelena Deszpotovics. – Kemény csata vár ránk Dunaújvárosban, a DKKA jó csapat, s különösen saját csarnokában veszélyes ellenfél. A héten igyekeztünk felkészülni a találkozóra, s ha képesek leszünk kiadni magunkból a maximumot, akkor megszerezhetnénk a két pontot, ami nagyon fontos lenne számunkra.”

Hogy milyen nehéz Újvárosból elhozni a pontokat azt mutatja, hogy a Loki legutóbb 2010 októberében tudott bajnoki mérkőzést nyerni az Eszperantó úti csarnokban, úgyhogy a csapat majd egy évtizedes rossz sorozatot készül megtörni!

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük!

Támogatóink