DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Francia olimpiai bajnok átlövő érkezik

Océane Sercien-Ugolin személyében nemzetközi klasszis jobbátlövőt igazolt a DVSC SCHAEFFLER. Océane a Bajnok Ligája győztes Vipers Kristiansand együttesétől érkezik 2024 nyarán. Szerződése két évre, 2026-ig szól.

Oceane Sercien-Ugolin profi szerződést először 2016-ban, a Paris 92-vel kötött, mellyel 2017-ben már francia kupa döntőt játszott. A bajnokságban a párizsi csapat rendre a dobogón végzett, így folyamatosan szerepelhetett a nemzetközi kupákban is. 2020-ban igazolt a szlovén bajnok, és Bajnokok Ligája résztvevő RK Krim csapatába. Rögtön az első szezonjában csapata második leggólerősebb játékosa volt, 65 találatot szerzett a Bajnokok Ligájában. 2022-ben szerződött a Vipers Kristiansand együtteséhez, mellyel első ottani évében BL-győztes lett. 

Folyamatosan tagja volt a francia utánpótlás válogatottaknak. A felnőtt nemzeti csapattal 2020-ban olimpiai bajnok lett. Kétszeres szlovén bajnok, norvég bajnok és kupagyőztes. A francia klasszis boldogan nyilatkozott honlapunknak. 

– A legjobbkor érkezett a megkeresés. Már egyébként is váltani akartam, szerettem volna olyan csapathoz igazolni, ahol folyamatosan játéklehetőséget kaphatok és így tovább fejlődhetek. Amit a Debrecenről olvastam és amit a meccseiken láttam, az nagyon tetszett. Fiatal, tehetséges játékosai vannak, akik agilisak és ambiciózusak, nem véletlen, hogy a Bajnokok Ligájában is megállják a helyüket. A klub évről-évre folyamatosan fejlődik és komoly céljai vannak Európában. Nekem fontos, hogy minél többet legyek a pályán és kimondottan szeretem a kihívásokat, márpedig ez meglesz Debrecenben. 

– Francia kapusunk van, Catherine Gabriel személyében. Esetleg kikérted a véleményét a döntésed előtt?

– Persze, nagyon jól ismerem Cathyt, hiszen játszottam vele a francia válogatottban. Alaposan kikérdeztem a csapatról, a városról, a lehetőségekről, a debreceni életérzésről, mindenről. Csupa jót mondott, így csak még könnyebb lett a döntés.

– Mennyit nyomott a latba az, hogy a DVSC SCHAEFFLER Bajnokok Ligája csapat lett?

– Nyilván szerepet játszott, hiszen az idei Bajnokok Ligája szerepléssel már komoly híre lett a klubnak a nemzetközi porondon is. Nagyon örülnék neki, ha jövőre is a BL-ben maradnánk, de akkor sincs nagy baj, ha nem sikerült. Szeretnék segíteni a csapatnak abban, hogy még jobb legyen. Szeretném, ha néhány éven belül Európa egyik legjobb együttese lenne a DVSC SCHAEFFLER és szeretnék részese lenni ennek a sztorinak.

– Ha jól tudom, most éppen sérült vagy? Hogy vagy? Van esély rá, hogy pályára lépj a világbajnokságon?

– Egyelőre a rehabilitációra koncentrálok, hogy tökéletes állapotban térhessek vissza a pályára. Nyilván nagyon szeretnék ott lenni a válogatottal a vébén, de most az a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön a sérülésem. A világbajnokságot így a tévéből fogom nézni és nagyon szurkolok majd a francia válogatottnak és a leendő csapattársaimnak is.

Támogatóink