Gólzápor után vastaps

Végig vezetve szereztük meg a két pontot a Kispest otthonában.

kispest_dvsc_2016_17

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés az újonc soroksári ideiglenes otthonában. Több mint negyven debreceni szurkoló kísérte el a csapatot, amely igyekezett meghálálni a támogatást. A gyors kézilabdát játszó vendéglátók nagyon igyekeztek, ám csak az első félidő derekáig tudták szorosabbá tenni a meccset. Horváth-Pásztor Betti jól védett, a fizakai fölényt kihasználva sokat sáncoltak a Loki játékosai, s a szerzett labdákból fokozatosan nőtt az előny. Száguldoztak a szélsők, a Kispest pedig láthatóan elfáradt, így gyorsan nőtt a különbség.

Szünet után kicsit több hiba csúszott a DVSC-TVP játékába, a kispestiek pedig továbbra is lelkesen harcoltak. A csapatkapitány, Kelemen Éva, mellett többen is kitettek magukért, a debreceni drukkerek pedig hálásak voltak minden szép megmozdulásért. A végén zúgott a vastaps, együtt ünnepelt a csapat és szurkolótábora. Gólzáporral hozta a kötelezőt a Loki.

ELIOS KISPEST NKK–DVSC-TVP 24–43 (11–22)
Soroksári Sportcsarnok, 300 néző. V: Nagy F., Turóczy J.

KISPEST: Nenezics – TAMÁS 5, Schneider 3 (2), Trizno 3, Fundák 3, Polics 3, Balog B. 1 (1)
Csere: Brunner (kapus), Vadász, Kosik, Bárdi 3, Szerző, Felső 1, Kiss K. 1, Balogh V., Vígh 1
Edző: Béki Nagy Bertalan
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – VARSÁNYI 4 Sirián 2, Punyko 3, Garbuz 2, Jezsikava 4, KELEMEN 7
Csere: Despotovics, MARINCSÁK 4, TÓTH M. 4, Siska 3 (1), Csáki 4, B. KLIKOVAC 6 Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 8. perc: 2–5. 10. p.: 4–5. 15. p.: 6–11. 25. p.: 10–16. 29. p.: 11–21. 40. p.: 17–28. 51. p.: 20–34
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Béki Nagy Bertalan: – Amíg bírtuk erőnléttel, tudtuk tartani a lépést, de ez egyelőre húsz percig elég.
Tone Tiselj: – Tartottunk a mérkőzéstől, mert szerdán a Győr ellen játszottunk, s tudtuk, hogy a Kispest modern kézilabdát játszik. Játékosaim jól reagáltak erre, így elégedett vagyok. Amíg ellenfelünk erővel bírta jól játszott, utána kidomborodott a fizikai fölényünk, s hogy nekünk több minőségi játékosunk van.

Támogatóink