Gond nélkül a Viharsarokban

Magabiztos győzelemmel tért vissza a bajnokságba a háromhetes szünet után a DVSC SCHAEFFLER. A debreceni lányok az örök rivális Békéscsaba otthonában szereztek két pontot.

Fotó: Antal János

Nem volt problémamentes a debreceni lányok számára a legutóbbi meccs óta eltelt három hét, hiszen többen is átestek a koronavírus fertőzésen, szerencsére Békéscsabán már tejes kerettel léphetett pályára a DVSC SCHAEFFLER.

A kapuban a mindössze 17 éves Torda Vanessa kezdett, s mindjárt az első támadásnál védte is Tamara Radojevics lövését, pechére a kipattanót Jelena Agbaba belőtte.  Az mérkőzés első szakaszában amúgy is a hazaiak szerb beállósa okozta a legtöbb problémát, hiába készültünk fel a semlegesítésére, sűrűn került helyzetbe. Kudor Kitti 6–6-nél kért időt, ezután sikerült rendezni a sorokat, összeállt a védekezés, támadásban pedig a Kovács Anna-Vámos Petra duó vitte a prímet, előbbi nyolc lövésből szerzett nyolc akciógólt az első harminc percben, így harmincpercnyi játék után öt góllal vezettünk.

A folytatásban Torda Vanessa percei következtek, az ifjú kapusnak több mint nyolc percig nem tudtak gólt lőni a hazaiak, ezalatt pedig megdupláztuk az előnyünket, Bordás Réka góljával már 22–12-re vezettünk.

Ezzel el is dőltek a lényegi kérdések, ám a meccs utolsó periódusára is maradtak örömteli momentumok, így többek között Csernyánszki Liliána és Petrus Mirtill jó játéka.

Így magabiztosan hozta a csapat kötelezőt, 30–23-ra nyert az örök rivális otthonában. 

EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 12–17 (23–30)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V: Paska, Vastag.
BÉKÉSCSABA: Mistina – Andróczki, Iván 1, Radojevics 2 (1), J. AGBABA 5, Mitrovics 3, Szabó P. 1. Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok). GIRICZ 3, KUKELY A. 4, Török F. 3, Petika 1, Bucsi, Csepregi. Edző: Vida Gergő
DVSC: TORDA – Arany 1, KOVÁCS ANNA 10 (2), Tóvizi 1, Hornyák D., VÁMOS P. 7, PETRUS 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Bordás 2, CSERNYÁNSZKI 4, Vámosi P. 1. Edző: Kudor Kitti

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 10. p.: 6–6. 15. p.: 8–11. 23. p.: 10–15. 37. p.: 12–22. 47. p.: 16–25. 52. p.: 21–27
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG:
Vida Gergő: – Az első félidő első negyedórájában partiban voltunk ellenfelünkkel, ám ezután védekezésben többször is hibáztunk és kihagytunk több ziccert, ekkor már kijött a két csapat közötti minőségi különbség. A második félidőben a két csapatnál már a cseresor játszott. A hozzáállást dicsérem, örülök, hogy nem lett csúfos a vereség.
Kudor Kitti: – Az első tíz percben nem állt össze a védekezésünk, de az időkérés után feljavult. A második félidő első tíz percében volt egy jó szakaszunk és kialakult egy nagyobb különbség, ezután már nyugodtam kézilabdázhattunk. Akadt több jó teljesítmény is, de külön örülök, hogy Torda Vanessa remekül helyt állt a kapuban.

Támogatóink