DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Gyönyörű vigasz: megvan a bronzérem!

A DVSC SCHAEFFLER nyerte a Török Bódog Magyar Kupa bronzmeccsét az MTK-Budapest ellen. A debreceni lányok végig kézben tartották a mérkőzés irányítását, abszolút megérdemelten szerezték meg a harmadik helyet.

A szombat este a sebek gyógyításáról szólt. Szinte minden játékosunknak akadt kisebb-nagyobb sérülése, s a lelkeket is rendbe kellett szedni a Győr elleni drámai elődöntő után. A bronzmeccsen az MTK Budapest volt a debreceni lányok ellenfele, s a szombatinál több debreceni szurkolt a tatabányai csarnok lelátóin. A kispadon pedig ott volt az elődöntőben súlyos arcsérülést szenvedő Mariana Costa meze…

MTK góllal indult a fáradt, megtizedelt csapatok csatája, ám erre öt találattal válaszoltunk, így a 9. percben magabiztosnak tűnt az előnyünk. Anca Giegerich remekelt a kapuban, a védekezés feszes volt, elöl pedig villantak az átlövők, Töpfner Alexandra pedig értékesített egy hetest, s lőtt egy akciógólt. Dakos Noémi és Pál Tamara tartotta meccsben a fővárosiakat, akik mentek becsülettel, de ezen a napon kevesen voltak egy MK-bronzmeccshez. A félidő hajrájában Petrus Mirtill a jobbszélről is megillant, majd Vámos Míra parádés találata zárta le a félidőt.

A folytatásban hamar komoly előnybe kerültünk, a 37. percben Anca üreskapus góljával vezettünk először nyolccal (17–9). A félidő derekán még egy utolsó elkeseredett rohanásba kezdtek a kék-fehérek, lefelezték hátrányukat (21–17), de ennél többre nem futotta erejükből. Füzi-Tóvizi Petra szakította meg a fővárosiak négy nullás rohamát, majd Kácsor Gréta és Vámos Míra vette át a főszerepet. Hat perccel a vége előtt Vámos Míra gólja után lett egyértelmű, hogy eldőlt a bronzmeccs (30–24). Az utolsó percekre érkezett két akadémistánk, Kostyó Panni és Kelemen Dorina, utóbbi a neki jutó szűk három percben lőtt két gólt, így volt teljes az debreceni öröm.

A DVSC SCHAEFFLER bronzéremmel zárta a Magyar Kupát, együtt ünnepelt csapat és szurkolótábora. Reményeink szerint hasonló színű medált akasztanak a lányok nyakába  a bajnokság végén is!

DVSC SCHAEFFLER–MTK-BUDAPEST 32–26 (13–8)
Tatabánya 1500 néző. V: Kiu G., Kiu T.

DVSC: GIEGERICH 1 – Töpfner 2 (1), PLANÉTA 4, Vámos P. 2, FÜZI-TÓVIZI 4, KÁCSOR 7. PETRUS 2. Csere: Torda (kapus), Szabó N. 2 (1), Hámori K. 1, Bordás, Csernyánszki 1, VÁMOS M. 4, Kostyó, KELEMEN D. 2. Edző: Szilágyi Zoltán
MTK: Győri B. – Grosch 2, DAKOS 8 (2), Mazák-Németh 1, Szabó Laura 4 (2), Szabó K., Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), PÁL T. 8 (2), Kobela, Juhász E., SALLAI N. 2. Edző: Vágó Attila

Kiállítások: 6, ill. 4 perc:
Hétméteresek: 3/2, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: A tegnapi elődöntő után nem volt könnyű felpörögni, ennek ellenére jól kezdtük a mérkőzést. A koncentráció hiánya miatt akadt néhány hullámvölgyünk, ezeket jól használta ki az MTK, amely megnehezítette a dolgunkat. Az éremszerzés volt a célunk, ezt elértük, de szeretnénk a bajnokságban is bronzérmet szerezni!
Vágó Attila: Büszke vagyok a csapatomra, hiszen rengeteg hiányzónk volt és a meccs közben is kiesett egy játékosunk. Nagyot küzdve meg tudtuk nehezíteni a DVSC dolgát. Ma ennyi volt a csapatban!

Támogatóink