Győzelem Budaörsön

Közepesnél gyengébb teljesítménnyel is magabiztosan szereztük meg a két pontot a Budaörs otthonában.

Az már az első negyedóra végére egyértelműnek tűnt, hogy volt is lesz is jobb a DVSC SCHAEFFLER játéka. Köstner Vilmos időkérése, no meg Bulath Anita beállása után aztán valamivel összeszedettebb lett a csapat teljesítménye, s ez elég volt ahhoz, hogy félidőre ötgólosra duzzadjon az előnyünk.

A folytatásban aztán néhány perc alatt végleg eldőlt a két pont sorsa, a hazaiaknak semmi sem sikerült, így sokat hibázva is folyamatosan növeltük az előnyünket. Hogy a hajráról is tudjunk valami pozitívumot említeni, a hosszú sérülés után néhány hete visszatért Szabó Dóra több szép védést is bemutatott. 

A felejthető meccs végére tízegységnyi maradt meg előnyünkből, amely volt már 12 gólos is, de lényeg, hogy a múlt heti fájó hazai vereség után megszereztük a két pontot.

Azzal pedig mindenki tisztában van, hogy a szezonból hátralevő három mérkőzésen ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség

MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL–DVSC SCHAEFFLER 19–29 (10–15)
Budaörs, 300
néző. Vezette: Őri E., Pozdena
BUDAÖRS: Wéninger – Hajduch 3, Hornyák Á. 1, Gerháth 3, Szabadfi 2, Zsigmond, Braun. Csere: Kastl, Sipeki (kapusok), Ertl 2 (2), Kaczur, SOÓS V. 6, Horváth L. 2 (1), Lendvai. Edző: Neukum Tamás.
DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 3, Kovács Anna, Tóvizi 4, Deszpotovics 3, Grigel 4, Vantara-Kelemen 4. Csere: SZABÓ D. (kapus), Szabó P., Punyko 3, Bordás, BULATH 6 (2), Arany 1, Borgyos 1, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása.8. perc: 3–6. 14. p.: 5–6. 23. p.: 7–12. 35. p.: 10–17. 42. p.: 12–23. 49. p.: 14–26.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 8/3, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG
Neukum Tamás: – Büszke vagyok a csapatomra, nagyot küzdöttünk. Négy-öt felnőtt játékossal készültünk a héten, amennyire tudtuk, megnehezítettük a Debrecen dolgát. Örömteli, hogy olyan csapattal tudtunk kiállni, akiknek a fele ifjúsági korú. Magyar csapatként büszkék lehetünk arra, hogy ennyi fiatal játszott nálunk.
Köstner Vilmos: – Nehéz reálisan értékelést adni, mert az egész mérkőzés a kézilabda paródiája volt.

Támogatóink