DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Győzelem drámai végjátékban

Igazi hullámvasutazás után egy góllal győzte le a CSM Baia Marét a DVSC SCHAEFFLER a nagyváradi torna második napján.

A CSM Bukarest elleni mérkőzést követően ismét egy román élcsapat, a Baia Mare volt az ellenfél a nagyváradi tornán. Nem tudjuk, milyen a helyi vidámpark, de már az elején felültünk a hullámvasútra, kilenc perc után 0–5, tíz perccel később 6–7 volt az állás. Ekkorra mindkét edző kikérte első idejét, nem teljesen alaptalanul. Mindkét csapat sokat hibázott támadásban, a védelmek állták a sarat, a mieink oldalán pedig Giegerich jó teljesítményt nyújtott. A félidő hajrájához érve két gólos hátrányban érkeztünk, amely meg is maradt a játékrész végére, 10–12 a mi szempontunkból harminc perc után.

A második félidő elején Mariana Costa parádésan szerzett labdát, ülve vezette (!) és passzolt Tóvizinek, aki gólt szerzett. Ez a momentum is jelezte, hogy egy teljesen más DVSC érkezett a második félidőre. Kilenc perc alatt nyolc gólt szereztünk, úgy, hogy az első harminc percben nyolcat. A hullámvasút tetején négy góllal is vezettünk negyvenöt perc után, ekkor kiváló védekezés, nagyszerű kapusteljesítmény és gyors ellentámadások jellemezték a mieink játékát. Az utolsó periódus nem sikerült túl jól, talán kissé türelmetlenek is voltak a mieink támadásban, így fél perccel a vége előtt döntetlen volt az állás és mi támadtunk… Vámos Petra néhány másodperccel a vége előtt szerzett góljával eldöntötte a mérkőzést, erre már nem volt válasz nagybányai részről! Értékes győzelmet arattunk nagyváradi torna második napján.

„Nagyon hektikus meccs volt, nagyjából ötször nyertük meg a találkozót, majd hoztuk vissza az ellenfelünket – értékelte a mérkőzést Szilágyi Zoltán, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – Az első félidőben nem voltam megelégedve a támadójátékkal, görcsösek voltunk, siettettük a befejezéseket. A második félidőben már megvártuk a helyzeteinket, amelynek meg is lett az eredménye. A védekezéssel elégedett vagyok, ehhez jó kapusteljesítmény párosult. Aminek örülök, hogy a végén a legfontosabb szituációkban saját javunkra tudtuk fordítani a találkozót.”

Két román élcsapat ellen sikerült szoros mérkőzéseket játszani, a másodikat pedig megnyerni, ezek a találkozók minden bizonnyal jól szolgálják a felkészülést az előttünk álló szezonra.

„Két jó színvonalú mérkőzést játszottunk – összegezte a nagyváradi tornát az edző. – Az első mérkőzésen megtartotta a csapat a tartását, végül két góllal kapott ki egy nagyon jó ellenféllel szemben, a mai napon pedig egy szoros csatában sikerült győzni.”

CSM Minaur Baia Mare–DVSC SCHAEFFLER (román) 27–28 (12–10)
Nagyvárad, 100 néző. V: Pipa, Suciu (románok)

BAIA MARE: Pandzic – Fujita 5 (3), Zych, Laslo 2, Burlacsenko 3, Severin, Tanasie 7. Csere: Enache, Utkina (kapusok), Cioca 1, Gomes 1, Popa, Polocoser 2, Bors, Tirle 1, Kerekes 5. Edző: Raul Fotonea
DVSC: Giegerich – M. Costa 1, Tóvizi 3, Jezsikava 3, Hornyák D. 1, Vámos P. 6 (3), Vámos M. Csere: Csapó Kyra (kapus), Planéta 4, Szabó N. 2, Bordás 1, Korsós 2, Petrus 4, Vámosi P., Poczetnyik 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/5

Támogatóink