Győzelem és búcsú

Nem sikerült ledolgozni az első meccsen összeszedett ötgólos hátrány, így a Craiova jutott az EHF Kupa csoportkörébe. A szépségtapasz, hogy győzelemmel búcsúztunk az európai kupaszerepléstől.

Kora délután elfogyott az utolsó jegy is, zsúfolásig megtelt a Hódos, fantasztikus hangulatban kezdődött a visszavágó. Jól kezdtünk, hamar ledolgoztuk a hátrány nagy részét, hiszen 5–2-re vezettünk. A folytatásban azonban semmik sem jött össze a debreceni lányoknak, így a kőkeményen védekezős román csapat az ihletett formában kézilabdázó Cristina Zamfir vezérletével fordítani tudott, s egy 7–1-re megnyert bő tízperces szakasznak köszönhetően összesítésben tovább növelte előnyét. Küzdött kapaszkodott a DVSC-TVP, sikerült is egyenlíteni, ám a félidőben újra egy góllal vezettek a vendégek. Szerencsénk sem volt, hiszen Anna Punyko ziccerben törhetett volna kapura, amikor aláfordult a bokája, s többször is a döntő pillanatban csúszott ki a labda a Loki játékosok kezéből.

A folytatásban is kontrollálta a mérkőzést a Craiova, Florianu ellen sajnos nem volt ellenszerünk. A hajrában már eldőlt a továbbjutás, ám a közönség továbbra is űzte-hajtotta a lányokat, s össze is jött a győzelem, így emelt fővel búcsúzhattunk Európától.

EHF-KUPA, NŐK 3. SELEJTEZŐFORDULÓ (VISSZAVÁGÓ)
DVSC-TVP–SCM CRAIOVA (román) 26–24 (13–14)
Debrecen, 1800 néző. Vezette: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)

DEBRECEN: Lajtos – VARSÁNYI 4, Punyko 4, Hajduch, Pálsdóttir 2, Grigel 5 (1), Hársfalvi 3. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Csáki 3 (3), Zamfirescu 2, Sirián, Borges Lima, Vantara-Kelemen 3, Tóvizi. Edző: Tone Tiselj.
CRAIOVA: Dumanszka – NIKOLICS 5, Ticu 1 (1), Pricopi 3 (2), Radoi, FLORIANU 9, Selaru 3.
Csere: Stanciu, Ling (kapusok), Tudor, Trifunovics, Vizitiu 1, Klikovac 2, Ardean-Elisei.
Edző: George Burcea

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–1. 13. p.: 5–5. 20. p.: 6–9. 24.p.: 10–10. 36. p.: 16–16. 45. p.: 19–20. 51.p.: 22–21.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/3.
Továbbjutott: az SCM CRAIOVA, 48-45-ös összesítéssel

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Hiába jobb volt a Craiova, mindentől függetlenül büszke vagyok a csapatomra. Egy ilyen párharcban egy-egy kimagasló egyéni teljesítmény döntő lehet, és most ezt Cristina Florianu nyújtotta, akivel nem tudtunk mit kezdeni. Nagy eredmény lett volna, ha továbbjutunk, azonban most ez nem sikerült. Szomorú vagyok, mert a szurkolóink megérdemelték volna, hogy ezt a hangulatot megmutassuk Európának a csoportkörben
George Burcea: – Mind a két csapat nagyon jól játszott. Éles, kiélezett küzdelem volt. Ez a klub eddigi legnagyobb eredménye, amit elért nemzetközi szinten. Nagyon örülök, hogy ehhez én is hozzá tudtam járulni.

Támogatóink