Győzelem Komáromi Enikő Éva tiszteletére!

Csodálatos hangulatú, a végletekig kiélezett meccsen győztük le a Fehérvár KC-t.

Dvsc_Fehervar_2016

Fehérben a csapat, fehérben a B-közép, így köszöntik a pénteken megszületett Komáromi Enikő Évát. A lányok még egy dologgal szeretnék emlékezetessé tenni a szombatot, egy győzelemmel.
A start ennek megfelelő, vezetünk, 5–2-re, 9–4-re. Megnyugodni nem szabad, ott lebeg a szemünk előtt a szerda szelleme, amikor hiába volt négygólos az előnyünk az elején. Most is csökken a különbség, de túl közel nem érnek a szünetig a vendégek. Jó a védekezés, Lajtos Nóra remekel a kapuban, támadásban pedig mindig akad valaki, aki eltalálja a kaput a kritikus pillanatban.
Szünet után újra kísért a szerdai kupameccs, 0–5-tel kezdjük a második játékrészt, majd tucatnyi perc telik el, mire visszajövünk a meccsbe. Még épp időben. Ettől kezdve őrült fogócska zajlik a pályán, Karnik Szabina, Lajtos Nóra és a debreceni mezben eddigi legjobb meccsét játszó Bobana Klikovac vezérletével tartjuk a lépést. Az idegőrlő hajrában 20–19-nél kezdődik az utolsó perc, amikor Jelena Deszpotovics elvállalja, s bevágja.
Megvan a győzelem, talpon a Hódos, kezdődhet az ünneplés.
Komcsi nem csak a családjára, hanem a csapatára is vigyázott fentről…

DVSC-TVP–FEHÉRÁR KC 21–19 (12–9)
Debrecen, 1500 néző. V: Bacs, Bóna
DEBRECEN: LAJTOS – Slakta, KARNIK SZ. 6 (3), Kudor 1, B. KLIKOVAC 3, GARBUZ 4, Kelemen 3. Cs: Horváth Pásztor (kapus), DESZPOTIVICS 4, Sirián, Szilágyi Á. Edző: Tone Tiselj
FEHÉRVÁR: Sipeki – Csáki 2, Mayer 2, Hajduch, Bandelier 1, Tápai Sz. 2, Tanabe. Cs: HERR O. (kapus), Herr A. 4 (1) Isitate 2, TILINGER 3, Kazai, Gjorgijevska 3 (3). Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása. 8. p.: 5–2. 15. p.: 9–4. 21. p.: 11–9. 29. p.: 12–9. 39. p.: 12–14. 45. p.: 17–17. 49. p.: 18–18. 56. p.: 20–18.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Nagyon örülök a sikernek, mert a lányok rengeteget dolgoztak, s a lelkeknek is kellett ez a győzelem. Ehhez kellett csodálatos szurkolótáborunk, amelyhez nincs hasonló Magyarországon. Ilyen hangulatban a lányok az utolsó leheletükig harcolnak a sikerért!
Bakó Botond: – Egy ilyen kevés gólos meccsen döntőek a kihagyott ziccerek és hetesek. A védekezésünk rendben volt, de távolról nem voltunk eredményesek. Az a csapat nyert, amelyik a kiélezett hajrában többször volt eredményes.

Támogatóink