DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Győzelem Podgoricán, karnyújtásnyira a továbbjutás!

Nyögvenyelős kezdés után, folyamatosan javuló játékkal, összességében véve magabiztosan nyert a DVSC SCHAEFFLER Podgoricán, s bár matematikailag még nem biztos, gyakorlatilag továbbjutott a csoportból.

Nagyon készültek a helyiek a DVSC SCHAEFFLER ellen. Még a meccs napjának délelőttjén is egy jó másfél órás, kőkemény edzést vezényelt játékosainak Bojana Popovics. A Buducnost kézilabdázói pedig mentek a tréningen, mint az ördögök. Nyilván nagyon jól tudták, hogy ez az utolsó esélyük: ha életben akarják tartani a továbbjutási esélyeiket, győzniük kell a Debrecen ellen. 

A Loki célja is a győzelem volt, amivel, ha matematikailag még nem is, gyakorlatilag bebiztosíthatta volna a továbbjutást. A debreceni lányok a meccs napján már nem edzettek, inkább igyekeztek kipihenni a hosszú utazást és kellőképpen felfrissülni a sorsdöntő meccs kezdetéig.

A 2500 férőhelyes Bemax Arénában jó négyszáz néző lehetett… Nem kezdődött túl jól a meccs. Hámorit már az első percben kiállították, amit ki is használt a Buducnost és gyorsan vezetést szerzett. A nagyobb baj az volt, hogy egyenlő létszámnál is jobban játszott a hazai csapat és amíg mi naggyá tettük Attingré-t a kapuban, ők gólokat lőttek. Tíz percen keresztül nem tudott betalálni a Loki… Nem csoda, hogy Szilágyi Zoltán kikérte az első idejét. Ekkor 3:0 állt az eredményjelzőn.

Az időkérés használt, bő két perc alatt 4 gólt lőtt a DVSC SCHAEFFLER és átvette a vezetést. Az első félidő folytatásában fej fej mellett haladt a két csapat. Szünetben 11:11 állt az eredményjelzőn.

Debreceni góllal kezdődött a második félidő. Aztán egyre inkább kezdett belelendülni a játékba a Loki. Összeállt a védekezés, sikerült egy két lerohanást befejezni és így fokozatosan nőtt a különbség. A játékrész derekán néggyel ment a DVSC SCHAEFFLER. Ekkor már hét a hat elleni játékkal is próbálkozott az egyre inkább elbizonytalanodó hazai együttes. Hat és fél perccel a vége előtt először vezetett öttel a Loki, itt már látszott, hogy nagy baj nem lehet. És nem is lett. A folytatásban már hét gól is volt közte, amiből a végére hat megmaradt. 

Nehezen indult, de nagyon szép lett a vége. Bár matematikailag még nem biztos, halvány betűkkel, óvatosan azért már le lehet írni: megvan a TOVÁBBJUTÁS!

Buducsnoszt Bemax (montenegrói) – DVSC SCHAEFFLER 21–27 (11–11)
Podgorica, 400 néző. V: Mata, Bustamente (spanyolok)

BUDUCSNOSZT: ATTINGRÉ – Marszenics 2, Ivanovics 1, Caliskan, Godec 4 (2), NIAKATÉ 8 (1), PAVICSEVICS 5. Csere: Giegerich (kaus) Popovics, J. Vukcsevics 1, Marlovics, Kadovics. Edző: Bojana Popovics

DVSC: BARTULOVIC – Töpfner, HÁMORI K. 3, Haggerty, 1 PLANÉTA 2, VÁMOS P 6, VÁMOS  M. 3. Csere: Gabriel (kapus) KÁCSOR 9 (3) Hornyák D., Füzi-Tóvizi, Johansson, Csernyánszki, Jovovics 1, Grosch 2. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 10. perc 3–0. 13. p.: 3–4. 20. p.: 8–7. 29. p.: 11–10. 37. p.: 12–15. 45. p.: 15–19. 56. p.: 19–25.
Kiállítások:  6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5

MESTERMÉRLEG:
Bojana Popovics: Mindkét csapat számára fontos meccs volt, s a Debrecen nyerte meg. Jól kezdtünk, de nem tudtunk élni az ebből származó előnnyel. Sajnos ez nem csak erre a meccsre vonatkozik. Védekezésben az egy az egy elleni játékokat nem tudtuk megoldani, támadásban pedig egyre nehezebben szereztünk gólt. Annak örülök, hogy fiatal játékosaink lehetőséget kaptak és bizonyítottak, ők jelenthetik a jövőt

Szilágyi Zoltán: Nagy győzelem ez számunkra, főként annak tükrében hogy rosszul kezdtük a meccset. A védekezésünk a hatvan perc alatt végig jó működött, ez volt a győzelmünk kulcsa. Büszke vagyok a lányokra, hiszen eddig kilenc pontot szereztünk, s ott állunk a továbbjutás kapujában

Támogatóink