Győzelem Várdán: csapatmunka a javából!

Rossz kezdés után magára talált a csapat, s remek védekezésének, Triffa Ági tökéletes kapusteljesítményének, valamint Jelena Deszootovics és Bordás Réka csodálatos egyéni teljesítményének köszönhetően magabiztosan nyert Kisvárdán.

Kovács Anna góljával indult a mérkőzés, aztán elveszette a fonalat a csapat. Még hét és fél perc sem telt el, amikor 6–2-re vezetett a Kisvárda. Időt két Köstner Vilmos, s hatottak az intelmek, hiszen nagyot változott a mérkőzés képe. Feljavult a DVSC SCHAEFFLER védekezése, a félidőből hátralevő több mint 22 percben mindössze három gólt kaptunk. Triffa Ági halmozta a bravúrokat, Bordás Réka volt a védekezés vezére, támadásban pedig Jelena Deszpotovics volt ellenállhatatlan.

A 11–3-as rohamnak köszönhetően félidőben már három góllal vezettünk, s a folytatásban is magabiztosan tartottuk előnyünket. Próbálkozott a Kisvárda, ám a debreceni lányok visszavertek minden felzárkózási kísérletet, a legkritikusabb pillanatokban pedig ott volt Triffa Ági!
Az utolsó percekben már ünnepelhettünk, hiszen nagyon fontos két pontot szereztünk közvetlen riválisunk otthonában.

Ehhez kellett a tökéletes csapatmunka, s persze a közel száz debreceni szurkoló támogatása is.

KISVÁRDA MASTER GOOD SEDVSC-SHAEFFLER     17–23 (10–13)
Kisvárda, 1108 néző. V: Altmár, Horváth M.
KISVÁRDA: PÁSZTOR B. – Orbán Adrienn, A. Klikovac 2, Hakunova 1, MILANOVIC-LITRE 5, Rebicová, Milosevics. Csere: Kordowiecka (kapus), Radojevics 2, Guialo 1, Dragut, Morena, Avgyekova 1, Benko 5 (4)Edző: Dévényi János
DVSC: TRIFFA  Varsányi, Kovács Anna 2, GRIGEL 3 (2), Tóvizi 1, Bulath 1, Vantara-Kelemen 1Csere: Oguntoye (kapus), ARANY R. 1, DESZPOTOVICS 8, PUNYKO 3, BORDÁS 3, Szabó P. Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–2. 12. p.: 7–5. 24. p.: 7–9. 28. p.: 10–11. 31. p.: 10–14. 38. p.: 12–14. 45. p.:13–18. 54. p.: 17–20
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Dévényi János: – Teljesen megérdemelt a Debrecen sikere. Tizenhét gólt lőttünk, azon belül ötven perc alatt tízet, ami nagyon elkeserítő. Elfogadhatatlanul lassan és körülményesen támadtunk, nem tudtunk felnőni a feladathoz.
Köstner Vilmos: – Ezúttal a védekezésé volt a főszerep, és az első időkérés után fel is javultunk ebben a játékelemben. Ennyit még sosem védekeztünk az edzéseken, mint ezen a héten, hozzáteszem, közel sem ment ilyen jól a gyakorlás, mint most élesben, s remek kapusteljesítmény is járult hozzá. Ez volt a döntő.

Támogatóink