Győzelemmel búcsúztunk az évtől

Jelena Deszpotovics parádés játékkal tért vissza, oroszlánrészt vállat a DVSC-TVP győzelméből.

Már a meccs előtt csodára volt szükség, hiszen alig másfél órával az évzáró mérkőzés előtt ért véget a Real Team Kupa döntője, s ahhoz, hogy időben elkezdődhessen a találkozó több tucatnyi ember megfeszített munkájára volt szükség.

Hiányzott a keretből a rehabilitáció vége felé járó Karina Jezsikava és Madalina Zamfirescu, valamint a combizom húzódással bajlódó Szabó Panna.

Az évzáróra ismét megtelt a Hódos, s a SZUD vendégeként Debrecenben szilveszterező bielefeldi ultrák belekóstolhattak egy vérbeli keleti rangadó légkörébe.

Sok hibával kezdtek a felek, s 10–10-ig fej-fej mellett haladtak, aztán a jól védő Lajtos Nóra és a visszatérő Jelena Deszpotovics vezérletével sikerült előnyt szerezni a szünetig.

A Békéscsaba nem adta fel, kapaszkodott, s bár többször is lett volna lehetőség lezárni a mérkőzést, a nyugodt végjáték álom maradt. Ám a legfontosabb, hogy az izgalmas hajrában a DVSC-TVP kerekedett felül, s győzelemmel zárta a csapat a 2017-es esztendőt!

DVSC-TVP EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABA ENKSE 31–28 (15–12)
Debrecen, 1400 néző. Vezette: Bacs, Bóna

DEBRECEN: LAJTOS – VARSÁNYI 4, Punyko 3, Hajduch, Pálsdottír 1, Grigel 3, Vantara-Kelemen 4. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Hársfalvi, Csáki 4 (4), Sirián 2, DESZPOTOVICS 8, Tóvizi 2. Edző: Tone Tiselj
BÉKÉSCSABA: Györkös 1– Kovács A. 2, Vukajlovics 1, WALFISCH 4, Zöldi-Tóth 3, KOVACSEVICS 9, Bottó 1Csere: Popovics (kapus), Mihálffy 4 (2), Szögi 1 (1), Pintér, Szarka 1, Gidai 1Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 15. p.: 6–7. 19. p.: 9–7. 22. p.: 10–10. 28. p.: 15–10. 36.p.: 19–13. 41.p.: 20–17. 52.p.: 26–21. 56.p.: 27–25.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Fontos győzelmet arattunk a Békéscsaba ellen. Pozitív értelemben csalódtam a vendégekben, hiszen sok új dolgot mutattak, a győzelmünkhöz szerencse is kellett. Összességében úgy gondolom, ez egy jó év volt, s fontos számunkra, hogy örmet szereztünk szurkolóiknak
Horváth Roland: – Az történt, amire számítottam, szoros mérkőzést játszottunk. A fiatalságnak, és a rutintalanságnak a hátránya, hogy elfáradunk egy ilyen mérkőzés végére. De haladunk tovább ezen az úton, hiszen láttam jó megoldásokat játékosaimtól. Ez egy tradicionális klub, mindent meg fogunk tenni az első osztályban maradásért.

Támogatóink