Győzelemmel kezdtük az évet

Bár időnként még akadozott a gépezet, magabiztosan jutott be a DVSC SCHAEFFLER a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Egerben az NB I/B Keleti csoportjában második helyen álló Eszterházy SC ellen játszotta első 2022-es mérkőzését a DVSC SCHAEFFLER A Magyar Kupa 4. fordulójában. A debreceni lányok több, mint másfél hónap után léptek újra tétmérkőzésen pályára, talán ennek tudható be, hogy nehezen állt össze a védekezésünk. Így hiába lőttünk szép gólokat, az első félidő közepéig tartotta a lépést a motiváltan, jól játszó hazai együttes. Aztán az első játékrész végére kicsi nyílt az olló, harminc perc után öt góllal vezettünk.

A folytatásban gyorsan nőtt a különbség, lőttünk szép gólokat, különösen a szélsők tettek ki magukért. A hajrára elkészült erejével a végig motiváltan kézilabdázó Eszterházy SC, így végül 13 góllal nyertünk, s ezzel bejutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

A legfontosabb azonban, hogy újra tétmeccset játszhatott a csapat, ez nagyon fontos volt a lányoknak a jövő szombati, Siófok elleni bajnoki előtt.

ESZTERHÁZY SC–DVSC SCHAEFFLER 23–36 (13–18)
Eger, 100 néző. V: Kovács-Sebők S., Réti R.

ESZTERHÁZY: Nagy É. – Bernát 2, Bató 1, Alaxai 2, Szeberényi 1, Szecsődi 5 (4), Lengyel E. 4. Csere: Pankotai 4, Györfi 1, Zákányi 1 (1), Tóth A. 2, Romány, Petri, Csomós. Edző: Zsadányi Sándor
DVSC: Csapó Kyra – Arany 3, Planéta 3, Vámos P. 2, Tóvizi 3, Jezsikava 10 (5), Petrus 5. Csere: Giegerich (kapus), Korsós 3, Hornyák D. 3, Bordás 1, Poczetnyik L. 1, Fachinello 1, Szabó N., Vámos M. 1.  Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 5/5
Továbbjutott: a DVSC SCHAEFFLER

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Bár magabiztosan jutottunk tovább a kupában, a mutatott játékkal nem lehetünk elégedettek. Nagyon sok hibával játszottunk, a védekezésünk az eső félidőben nem volt megfelelő és a játékunk sebessége dinamikája is hagyott kívánni valót maga után, ennél edzéseken sokkal jobban teljesítenek a lányok. Ezzel együtt fontos volt, hogy újra tétmeccset játszottunk, remélem a jövőben ennél sokkal jobban kézilabdázunk!

Támogatóink