Győzött a debreceni szív!

Sérültjeit csapatként pótolta a DVSC SCHAEFFLER, s remek második félidei teljesítményével magabiztosan győzte le a Banik Mostot.

Azt már szerdán tudtuk, hogy Jelena Deszpotovics nem léphet pályára a Banik Most ellen, pénteken az is kiderült, hogy térdsérülése miatt Vámos Petra sem játszhat.

Pénteken viszont még egy dolog világossá vált, mivel minden jegy elkelt a kupameccsre, tudtuk. hogy telt ház előtt léphet pályára a DVSC SCHAEFFLER, azaz biztos volt a fantasztikus hangulat.
Robbant is a Hódos a kezdés előtt, ám az első percek hibahalmazából a Most jött ki jobban, s elhúzott 3–0-ra. Tóvizi Petra húzta meg a vészféket, beállósunk gólja volt a jel a rohamra, s ötig meg sem álltunk. Aztán újra a csehek percei következtek, 14–14-nél ért véget a hektikus első harminc perc.
A folytatásban aztán nagyot változott a játék képe.

1. Triffa Ági lehúzta a rolót, ha meg jött Oguntoye Viki vagy Szabó Dorci, akkor védtek egy hetest
2. Az első félidőt gól nélkül záró Kovács Anna és Elke Karsten elkapta a fonalat!
3. Nagyon összeállt a védekezésünk.
4. A kispadról érkezők rengeteget tettek hozzá a meccshez, különösen igaz ez Borgyos Pannára.
5. Karnik Szabina ihletett formában védekezett, s mellé a gólgyártásból is alaposan kivette a részét.
6. Bulath Anita igazi vezérként dolgozott, s lőtte be a heteseket.
7. Mögöttünk állt a Hódos közönsége!
8. EZ DEBRECEN!

A vége 36–29-es győzelem, azaz két meccs után négy ponttal állunk az A-csoportban!

Köszönjük, Debrecen!

EHF KUPA, A-CSOPORT, 2 FORDULÓ
DVSC-SCHAEFFLER–BANIK MOST (cseh) 36-29 (14-14)
Debrecen, 1800 néző. V: Carmaux, Mursch (franciák)
DVSC: TRIFFA – Arany 4, KOVÁCS ANNA 4, KARNIK 5, TÓVIZI 3, BULATH 5 (4), Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), KARSTEN 3, Varsányi 2, BORDÁS 1, BORGYOS 4, Szabó P., Poczetnyik 2 (1)Vámosi. Edző: Köstner Vilmos
BANÍK MOST: Müllnerová – Zachová 5 (2), K. Kostelná 1, SUSTKOVÁ 7 (1), Sípová 1, Borovská 3, Mikulcik 1. Csere: Bezpalcová (kapus), Strisková 1, Jungová, Jagodic, A. Kostelná 5 (1), EKSTEINOVÁ 4, Polaková 1, Hrbková, Mikulásková. Edző: Jirí Tancos

Az eredmény alakulása. 4. p.: 0-3, 7. p.: 4-3, 19. p.: 7-9, 28. p.: 13-13, 37. p.: 20-17, 45. p.: 27-21.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 8/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: Az első félidőben sokat hibáztunk, ezt jól használta ki az ellenfél. Szünet után feljavult a védekezésübk, rádásul egész meccsen extra volt a kapusteljesítményünk. Ilyen hangulatban nem lehet rosszul játszani, annak pedig örülök, hogy sikeresen kezdtük a csoportkört.
Jirí Tancos: Két ellentétes játékrészt produkáltunk. Remek első harminc perc után szünet után sokat hibáztunk, igaz játékosaimat megfogta a debreceni csarnok fantasztikus hangulata.

Támogatóink