Ha szombat, akkor Kohász

Az EHF-kupában is menetelő Dunaújvárosi Kohász otthonában lép pályára szombatot a DVSC-TVP együttese. Nem ez lesz a szezon legkönnyebb meccse…

dkka_dvsc_behar_2016

Az elmúlt évszázad kilencvenes éveiben a Dunaújváros-Debrecen párosítás számított a női kézilabda egyik csúcsrangadójának. Sok volt a közös pont a kezdeteknél, hiszen a sportág újvárosi bölcsőjénél ott dolgozott Komáromi Ákos és felesége, akik később a DVSC-t vezették bajnoki aranyéremig. Aztán a dicső közös múltban több olyan klasszis is akadt, aki mindkét klubban megfordult elég csak Borók Ritát, Sopronyi Anettet, Mörtel Renátát, vagy a DKKA jelenlegi húzóemberét, Bulath Anitát említeni.

Az aktuális Kohász-fohász most arról szól, hogy Zdravko Zovko csapata szerezze meg szombaton a két pontot, s nem csak azért, mert a bronzéremért folyó harcban minden győzelemre szükség van. Az újvárosiak visszavágásra készülnek szeptember 18-án ugyanis kikaptak a Hódosban, a remekül teljesítő Lokitól. A debreceni lányoknak szombaton meg kell ismételniük a negyedik fordulóban mutatott játékukat, ha azt akarják, hogy legyen keresnivalójuk az Eszperantó úti sportcsarnokban. Ide ugyanis nem győzni járnak az ellenfelek, a 2015/16-os szezonban eddig bevehetetlen erődnek bizonyult a sok nagy csatát megélt létesítmény, a bajnoki címvédő Ferencváros sem tudott itt nyerni.

Az újvárosiak amúgy is bőséges kerete a hét elején tovább erősödött, leigazolták Fehérvárról a beállós Horváth Bernadettet, így tovább bővült Zdarvko Zovko rotációs repertoárja. A horvát mester csapata még három fronton érdekelt az EHF-kupában és az MK-ban is bejutottak a negyeddöntőbe, s akkor még ott van a bajnokság, ahol az alapszakasz harmadik helyéért állnak harcban a Siófokkal és az Érddel.

A DVSC-TVP is készül a könnyűnek nem nevezhető szombati túrára. A csapat a múlt szerdai, Fradi elleni meccs után már a következő fordulóra fókuszált, a lányok még szombaton is edzettek, vasárnap pedig megkapták a játékosok egyetlen januári szünnapjukat. Hétfőtől aztán újra a DKKA került képbe, s az ellenfélről viszonylag friss élményünk is van, hiszen decemberben, a női világbajnokság idején két edzőmeccset is játszottak a csapatok a Hódosban. Az első találkozón a vendégek, a másodikon mi nyertünk, de ne feledjük, akkor a Kohászban nem lépett pályára a válogatott Bulath Anita és Triscsuk Krisztina. Szombaton ők is ott lesznek a pályán, s reményeink szerint egy harcos, jól játszó DVSC-TVP-vel találják magukat szembe.

Támogatóink