DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Habkönnyű győzelem

Amit a vb-selejtezők sorsolásakor is tudtunk beigazolódott: nincs egy súlycsoportban a magyar és az olasz női kézilabda válogatott.

Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, így a playoff-párharc mindkét meccsének az Érd Aréna adhatott otthont. A magyar válogatott meccskeretében a három DVSC SCHAEFFLER-játékos közül ezúttal csak Vámos Petra kapott helyet, Csapó Kyra és Tóvizi Petra a lelátóról szurkolhatott a társaknak.

Hamar belőhettük, milyen játekerőt képvisel a lelkes amatőrökből álló olasz együttes, hiszen két perc alatt 4–0-ra vezetett a magyar együttes – egyelőre még Vámos Petra nélkül – úgy, hogy Bíró Blankának védenie sem kellett. Néhány apróbb megingástól, az ilyen tudáskülönbségnél elkerülhetetlen koncentrációs zavaron kívül folyamatosan nőtt az előny. Negyedóra elteltével érkezett Vámos Petra – Klujber Katrin, Háfra Noémi és Helembai Fanni társaságában, és mintegy húsz másodpercnyi játék után meg is szerezte első gólját, majd a szünet előtt még egyszer betalált.

A második félidőt is felezte az irányító, két átlövő, beálló négyes a mieinknél, ezúttal is a játékrész második fele volt Vámos Petráéké. A fő cél az volt, hogy az olaszok a képzetlenségükből adódó hiányosságok miatt ne okozzanak – természetesen akaratukon kívül – súlyos sérülést. A ferencvárosi Kovács Anett bokája kifordult, a többiek megúszták ép bőrrel, a mi Vámos Petránk lőtt még két szép gólt, a magyar válogatott 27 gólos különbséggel nyert. Vasárnap ugyancsak Érden lesz a formalitásnak tekinthető visszavágó, ahol reményeink szerint Csapó Kírának és Tóvizi Petrának is jut majd szerep.

VB-SELEJZETŐ, RÁJÁTSZÁS, 1 MÉRKŐZÉS
MAGYAROROSZÁG–OLASZORSZÁG 46–19 (23–10)
Érd Aréna, zárt kapuk mögött. V: Fukala, Mohyla (csehek)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács 7, Kiss N. 4, Szucsánszi 2, Kisfaludy 1, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 4. Csere: Tomori, Klujber 10, Vámos P. 4, Háfra N. 2, Helembai, Csiszár-Szekeres, Schatzl Natalie 3, Kovács Anett 6. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Támogatóink