DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Haggerty: A BL teljesen más világ, elképesztő

Holland beállónk nagyon várja már, hogy csatlakozhasson a csapathoz. A Bajnokok Ligája pedig extra motivációt jelent számára. Interjú.

Fotó: hadbbalinside.nl / Tina Kolthof

Ahogy azt korábban írtuk, a holland válogatott Tamara Haggerty kétéves szerződést írt alá a Lokival. Az új beálló egyértelműen előrelépésnek érzi, hogy a dán középmezőnyhöz tartozó Horsens csapatától az NB 1 bronzérmeséhez szerződik. 

–  Miért döntöttél úgy, hogy a DVSC SCHAEFFLER-be igazolsz?

– Egyértelmű volt, hogy jönni akarok. Úgy érzem, ez egy újabb jelentős lépés lehet a karrieremben. A magyar a világ egyik legerősebb bajnoksága, ráadásul, mint utólag kiderült, ismét játszhatok a Bajnokok Ligájában is, szóval duplán izgatott vagyok. Biztos vagyok benne, hogy remek szezonunk lesz, rajtam nem múlik majd.

– Mit tudsz a klubról? Eljutott a híre Dániába?

– Hogyne, nagyon sok jót hallottam a Debrecenről. Tudom, hogy jó csapat és szenzációs szurkolói vannak. Tényleg nagyon várom már, hogy a félelmetes szurkolótáborunk előtt pályára léphessek. Mesélték, hogy hihetetlen a hangulat a hazai mérkőzéseken.  

– Hogy fogadtad a hírt, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet a klub?

– Nagyon örültem neki és mondhatom, hogy extra motivációt jelent számomra. A Bajnokok Ligája egy teljesen más világ, szerencsére ezt már tapasztalatból mondhatom. Különleges atmoszférája van, tényleg éreztetik veled, hogy Európa legjobbjai között vagy, a legjobb játékosok ellen küzdhetsz a legmagasabb szinten. Elképesztő!

– Az 55-ös mezszámot kérted. Van ennek valami különleges története?

– Amikor először szerepeltem az ifjúsági válogatottban az 5-ös mezt kaptam Jokelyn Tienstrától. Jokelyn 2015-ben agydaganatban meghalt. Igazán különleges ember volt számomra a Kézilabda Akadémián, ő volt a második anyukám. Nagyon magas szinten játszott, rengeteget tanultunk tőle. Miatta volt számomra fontos az 5-ös mez, mindig ebben szerettem volna játszani. Aztán amikor Németországba kerültem, foglalt volt ez a mezszám, így jobb híján két darab ötös lett belőle. Azóta is az 55-ös mezben játszom.

Támogatóink