Hajszálnyira voltak a bravúrtól a fiatalok az NB 1/B-ben

Kiváló teljesítményt nyújtott a bajnokaspiráns, Eszterházy SC ellen, ám végül egygólos vereséget szenvedett NB I/B-s együttesünk. Erre a mérkőzésre lehet építeni!

Nem kis feladat előtt állt Kudor Kitti együttese, hiszen a bajnokság megnyerésére is esélyes, egyetlen százszázalékos csapatként szereplő Eszterházy SC látogatott a Hódosba.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést. Kelemen Dorina találatával hét és fél perc után már 4-1-re vezettünk. A vendégek aztán egyre inkább magukra találtak, feljöttek egy gólra is, ám Helm Boglárka értékesített büntetőjével ismét háromgólos volt a hazai előny. Ötletes támadójátékkal rukkoltak elő a mieink, Bacenkova Dorota volt főleg elemében ebben az időszakban, igaz a vendégek is szépen termelték a gólokat. Négy és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt, ám a hajrát megnyerték a mieink, Kiss Csenge utolsó másodpercekben értékesített ziccerével ismét három góllal vezetünk.

A második játékrész elején sem változott sokat a mérkőzés képe, akadémistáink csúsztak-másztak a labdákért, mindemellett még jól is játszottak. A félidő derekán Helm Boglárka duplájával már négy góllal vezettünk, időt is kért az ellenfél edzője. Ezt követően felzárkóztak a rutinos egriek, tíz perccel a vége előtt már csak Reszegi Eszter védése tartotta vezetésben a debrecenieket. Az utolsó percekben aztán kiütközött a rutin és a tapasztalat. Bő két perccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek, majd át is vették a vezetést. Hét másodperccel a vége előtt Panyi Anna még egy nagyszerű átlövéssel egyenlített, ám ekkor jött a dráma. A vendégek az utolsó támadásuk során egy, a sáncról lecsorgó labdát még éppen a játékidő lejártának vége előtt a kapuba lőttek.

Egygólos vereség lett a vége. Hiába érdemelt volna legalább egy pontot a hazai csapat, végül az egriek örülhettek. Ez a vereség ma még nagyon fáj, de büszkék lehetünk fiataljaink teljesítményére, akik kiváló játékkal örvendeztették meg a közönséget! Egy biztos: ezen az úton kell tovább menni!

DVSC SCHAEFFLER U19–Eszterházy SC 26–27 (17–14)
Debrecen, 300 néző: V: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.

DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 5, Helm B. 5 (2), Kelemen D. 1, Panyi A. 5, Bacenkova D. 4, Makó Z. 3. Csere: Lakatos R. (kapus), Kostyó P. 2, Fodor V. 1. Edző: Kudor Kitti

ESZTERHÁZY: Nagy É. – Bernát D. 3, Varjú, Bató 3 (1), Alaxai 4, Szecsődi 5 (2), Szondi 3. Csere: Kozma (kapus) Tóth G., Pankotai 3 (1), Tóth A. 2, Szeberényi 3, Kiser 1. Edző: Zsadányi Sándor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4

Kudor Kitti: A mérkőzés jelentős részét mi uraltuk, támadásban kifejtetten színesen és szellemesen játszottunk. A védekezésünk az egész mérkőzés folyamán jól működött. Sajnos a végén többször belehibáztunk, így nem jött össze a bravúr. Meg kell tanulnunk megnyerni az ilyen mérkőzéseket is, ha megélünk még több ilyen helyzetet, akkor ebben is hatékonyabbak leszünk. Gratulálok a csapatomnak a mutatott játékhoz!

Támogatóink