Hamar eldőlt a két pont sorsa

Remek első félidőt produkált a csapat, harminc perc után kilenc góllal vezettünk, így a második félidőre nem maradt kérdés.

Jó védekezéssel kezdett a DVSC SCHAEFFLER, átlövőink pedig pontosan célozták, így az 5. perc végére 3–1-re vezettünk. Aztán jött Mariana Costa, aki másfél perc alatt összehozott egy klasszikus mesterhármast, így alaposan kinyílt az olló a csapatok között. Catherine Gabriel jó százalékkal védett a masszív védőfal mögött, s remekül sikerültek az indításai, ebből pedig sorra lőttük a könnyű gólokat. Különösen Mariana Costa volt elemében, aki nyolc találattal zárta az első játékrészt.

Fordulás után Planéta Szimonetta góljával már tíz volt a különbség, a kiütés azonban elmaradt. Ahogy Szilágyi Zoltán fogalmazott „nagyvonalúan kézilabdázott” a csapat ebben az időszakban, ezt pedig kihasználta a Budaörs, s csökkentette a különbséget. A hajrára ismét összekapta magát a Loki, s végül 11 góllal nyertük meg a mérkőzést.

DVSC SCHAEFFLER–MOYRA-BUDAÖRS 34–23 (19–10)
Debrecen, 800 néző. V: Héjja, Kónya

DVSC: GABRIEL – M. COSTA 8, Kácsor 3, Füzi-Tóvizi 2, Planéta 4, Vámos P. 1, Vámos M. Csere: GIEGERICH (kapus), Töpfner 4 (3), Bordás, HÁMORI K. 4, Szabó N. 3, CSSERNYÁNSZKI 3, PETRUS 3. Edző: Szilágyi Zoltán
BUDAÖRS: Vártok R. – Vártok T 1, Szekerczés 1, PÁLOS-BOGNÁR 6 (1), Gorilszka 3, Hudák, Braun 1. Csere: Varjas-Sipeki (kapus), Gergely-Zsigmond 3, Schneider 3 (1), SZABADFI 3, Szabó-Májer 2, Tóth M., Bánfai V. 1, Smid. Edző: Buday Dániel

Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–1. 16. p.: 9–5. 23. p.: 16–8. 31. p.: 20–10. 41. p.: 23–17. 54. p.: 32–22.
Kiállítások: 12, ill. 0 perc
Hétméteresek:  3/3, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Buday Dániel: Gratulálok a Debrecennek, sima győzelmet arattak. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ezzel együtt többet vártam a csapatomtól. Az első félidő katasztrofális volt, ott az akarat és a küzdelem is hiányzott. A második játékrész valamivel jobban nézett ki. Nem vitás, hogy gödörben vagyunk, ráadásul nekünk most jön a legfontosabb időszak a bajnokságban. Kérdés, hogy hogyan és mikor tudunk kijönni a gödörből. Ezen leszünk a következő hetekben.
Szilágyi Zoltán: Úgy kezdtük a meccset, ahogy az esélyesebb csapattól  elvárható, jól védekeztünk, több lerohanásgólt szereztünk sőt az átlövéseink is ültek. A második félidőben kicsit visszaestünk, nagyvonalúan kézilabdáztunk, közelebb is jött a Budaörs, de voltak kifejezetten jó egyéni teljesítmények, amelyek átlendítettek bennünket a holtponton.

Támogatóink