DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Harc a kupadöntőért

Szombaton a Kisvárda ellen vívhatja ki a Magyar Kupa döntőbe jutást a DVSC SCHAEFFLER. a Final4 első elődöntője délután negyed háromkor kezdődik a Veszprém Arénában.

Csapatunk a szerdai, székesfehérvári bajnoki meccs után egyből Veszprém felé vette az irányt, s már aznap este elfoglalta szálláshelyét. A lányok csütörtökön és pénteken is gyakoroltak a négyes döntő helyszínén, a Veszprém Arénában.

Az Alba Fehér elleni 33–20-ra megnyert meccsen végig magabiztosan kézilabdázott a debreceni csapat: rendben volt a védekezés, jól teljesítettek a kapusok, a támadójátékra, ezen belül a helyzetkihasználásra sem lehetett panasz.

„Nagyon összeállt a védekezésünk, az első perctől koncentráltan kézilabdáztunk, s ennek köszönhetően felszabadultak voltunk a pályán – emlékezett a szerdai meccsre a három gólt szerző Petrus MIrtill. – Bízunk benne, hogy ez a forma kitart a Magyar Kupa négyes döntőjéig. Nekem különösen izgalmas ez a hétvége, négy évvel ezelőtt még csak serdülőként szurkoltam a csapatnak a kecskeméti Final Four idején. A Veszprém Arénában már játszottam gyerekként egy Cell Kupán, akkor bejutottunk a döntőbe, ezzel most is kiegyeznék!”

A Kisvárda ellen hagyományosan küzdelmes meccseket játszunk, Mirtill biztos benne, hogy ez most is így lesz.

„Nagyon nehéz a Kisvárda ellen kézilabdázni, mindig kiélezett meccseket játszunk. A szombati pedig abszolút ki-ki összecsapás lesz, ahol nincs javítási lehetőség. Nem tudom elképzelni, hogy ne mi jussunk tovább, addig fogunk menni, amíg nem nyerjük meg valahogy a meccset! Furcsa szezon vége felé járunk, végre lehetnek szurkolók a lelátókon. Fehérváron is nagyon sokat segített, hogy szurkoltak nekünk és Veszprémben is nagy szükségünk lesz a támogatásra!”

Kudor Kitti március 5-én éppen a Kisvárda ellen debütált NB I-es edzőként. Akkor a Hódosban nagy csatában nyertünk 25–21-re.

„Jó hangulatban indult el szerdán a csapat, s ezen csak javított, hogy jól játszottunk és magabiztosan nyerünk a Fehérvár ellen – mondta vezetőedzőnk. – Két jó edzésünk volt a Veszprém Arénában, a szálláson nagyon jók a körülmények, azaz minden adott, hogy jó meccset játszunk szombaton. Természetesen kicsit izgatottabbak a lányok a szokásosnál, de ez természetes. Mindenki nagyon várja a szombatot, az a célunk bejussunk a döntőbe. Bármi áron, de kiküzdjük a fináléba jutást!”

A DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda Master Good SE Tippmix Magyar Kupa elődöntő, május 15-én, szombaton 14.15-kor kezdődik a Veszprém Arénában, a mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezeti. Az összecsapást az M4Sport+ csatorna és az m4sport.hu élőben közvetíti. A találkozót csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók tekinthetik meg. A Magyar Kupa négyes döntőjére csak kétnapos bérletet árulnak a szervezők. A mind a négy mérkőzésre érvényes belépő ára 7 ezer forint.

A másik elődöntőben 16.45-kor az FTC-Rail Cargo Hungária játszik a Győri Audi ETO KC ellen.

Támogatóink