Harcra készen

A képlet egyszerű, legalább hat (szerencsés esetben öt) góllal le kell győzni az SCM Craiova együttesét. A megvalósítás már kicsit bonyolultabb, de a lányok ígérik, megoldják!

Kezdjük az öt vagy hat gól problémakörével. A román együttes hazai környezetben 24–19-re nyert, azaz akkor elég az ötgólos DVSC-TVP-siker, ha a Craiova nem dob többet 18 gólnál. Ha a vendégek elérik a 20 gólt, már hatgólos debreceni siker kell az EHF Kupa csoportkörébe jutáshoz. Amennyiben 24–19-es magyar győzelemmel ér véget a kétszer harminc perc, hétméteres dobásokkal dől el a továbbjutás.

A román bajnokság második helyén álló Craiova már napokkal korábban elindult, hiszen szerdán Magura Cisnadiei otthonában játszottak bajnokit (24–24-es döntetlennel zárult a mérkőzés), majd innen a magyar határ felé vették az irányt, s szombaton kora délután érkeztek meg Debrecenbe.

A debreceni lányok elszántan várják a vasárnapi csatát, amelyen lehet, hogy Madalina Zamfirescu is pályára léphet, s már Román Dorina is elkezdte az edzéseket. A debreceni ultrák a péntek esti edzés végén látogatták meg a csapatot, s a vizit nagyon jót tett a lelkeknek.

– Az ilyen élményekért is érdemes Debrecenben kézilabdázni – utalt Vantara-Kelemen Éva a szurkolók gesztusára. – Eddig is tudtuk, hogy milyen fontos ez a mérkőzés, de most még jobban akarjuk a sikert, a továbbjutást. Felkészültünk a Craiovából, tudjuk, mit kell tenni. Nagyon fontos, a jó kezdés, bár észben kell tartanunk, hogy nem tíz perc alatt kell ledolgozni a hátrányunkat.

A vasárnap 18.15-kor kezdőd mérkőzést két magasan jegyzett norvég hölgy, Kjersti Arntsen és Guro Röen vezeti majd, míg a svéd Henrik Mäkinen  lesz az európai szövetség delegátusa.

Vasárnap 10 és14 óra között lehet elővételben jegyet vásárolni, a Hódos Imre Sportcsarnok hátsó, személyzet portáján, míg a pénztár 16 órakor nyit majd. A belépők egységesen 2000 forintba kerülnek, a szezonbérletek érvényesek!

Támogatóink