DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Három a debreceni igazság

Csapó Kyra debütált a felnőtt válogatottban, mindhárom DVSC SCHAEFFLER-játékos szerepet kapott az olaszok elleni visszavágón, Tóvizi és Vámos 3-3 gólt szerzett!

A pénteki hazai meccs után ezúttal papíron idegenben lépett pályára a magyar válogatott a vb-selejtező playoff-párharc visszavágóján, ám mivel Olaszország lemondott a pályaválasztói jogáról, ezúttal is az Érd Aréna adott otthont a találkozónak. A 27 gólos magyar sikerrel zárult első találkozó után a továbbjutás eldőlt, s örömünkre ezúttal mindhárom keretbe behívott DVSC SCHAEFFLER-játékos – Vámos Petra, Tóvizi Petra és Csapó Kyra – ott volt a meccsre nevezett 16-os névsorban, így Kyra debütált a felnőtt válogatottban.

A magyar csapat kezdő hetese egy helyen változott a péntekihez képest, a balszélen Márton Gréta helyett Schatzl Nadine kezdett. A debreceni mezőnyjátékosok az első félidő második felében, 8–4-es magyar vezetésnél kerültek pályára. A két Petra egymás mellett védekezett, méghozzá kiválóan: negyedóra alatt mindössze egy gólt kapott válogatottunk, akadt olyan támadás, amelyben Tóvizi Petra kétszer is sáncolt. Támadásban Vámos Petra ezúttal jobbátlövőként kapott szerepet, és ezen a poszton sem jött zavarba, szünetig két gólt szerzett.

Harminc perc után, 17–5-ös magyar vezetésnél érkezett a kapuba Csapó Kyra, s mindjárt egy szép védéssel tette el a névjegyét címeres mezben. A szokásos cserék utána hajrára érkezett a Tóvizi-Vámos duó is, mindketten három góllal zárták a meccset, Csapó Kyrának pedig azt kívánjuk, hogy sok olyan meccse legyen a Lokiban is, ahol hét gólt kap egy félidőben.

VB-SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, 2. MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–MAGYAROROSZÁG 12–41 (5–17)
Érd Aréna, zárt kapuk mögött. V: Fukala, Mohyla (csehek)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács 6, Kiss N. 2, Szucsánszki, Kisfaludy 4, Szöllősi-Zácsik 3, Schatzl Nadine 1. Csere: Csapó Kyra (kapus), Tomori, Lakatos R. 4, Háfra N. 4, Vámos P. 3, Tóvizi 3, Klujber 6, Csiszár-Szekeres, Márton G. 5. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Továbbjutott: MAGYARORSZÁG (kettős győzelemmel)

Támogatóink