Három DVSC játékos a vb-n

A dán, az orosz és a román válogatottban lép pályára Loki kézilabdázó. A magyar keretből kimaradtak a debreceniek.

Pénteken a Németország–Kamerun mérkőzéssel rajtol a 23. Női Kézilabda Világbajnokság, amelyen három DVSC-TVP játékos léphet majd pályára. A magyar keretből sajnos kimaradtak a debreceni játékosok. A 28-as bő keretben még ott volt Hársfalvi Júlia és Sirián Szederke, de egyikük sem utazhat Németországba. Ott lesz viszont Lotte Grigel a dán, Anna Punyko az orosz és Madalina Zamfirescu a román válogatottban.

A világbajnokság előtti utolsó hétvégén az oroszok a magyar válogatottal együtt a norvégiai Möbelringen Kupán vettek részt, s a második helyen zártak, miután Magyarországot és Dél-Koreát legyőzték, a házigazdával 27–27-es döntetlent játszottak  (a meccs után hétméteres szétlövést Norvégia nyerte 5–4-re).
Románia Craiovában, a Kárpát Kupán lépett pályára, Macedóniát és Brazíliát legyőzte, a magyarokkal egy vb-csoportban szereplő Lengyelországtól kikapott.

A dánok Svédország ellen játszottak két felkészülési meccset, egy győzelem, egy vereség a mérlegük.
Izland nem jutott ki a világbajnokságra, a szigetország válogatottja Arna Sif Palsdottírral a soraiban a vb-házigazda németek otthonában játszott vesztes tesztmeccset.

A magyar junior válogatott a felnőttekhez hasonlóan Norvégiában lépett pályára, a helyiekkel játszott két edzőmérkőzést. Az elős találkozóan a norvégok nyertek 31–20-ra, a mieink másnap egy 27–21-es sikerrel vágtak vissza. Tóvizi Petra mindkét mérkőzésen két gólt szerzett.

Támogatóink