Három DVSC SCHAEFLER-játékos kezdi meg az olimpiai felkészülést

Bordás Réka, Tóvizi Petra és Vámos Petra is bekerült a 19 tagú keretbe, amelyből tizenöten utazhatnak a tokiói ötkarikás játékokra.

Elek Gábor kijelölte az olimpiai felkészülést megkezdő 19 tagú keretét, melynek három DVSC SCHAEFFLER-játékos, Bordás Réka, Tóvizi Petra és Vámos Petra is tagja. A magyar együttes június 21-én Balatonbogláron kezdi meg a felkészülést, egy héttel később Székelyudvarhelyre utazik a csapat, majd Siófokon folytatódik a munka, ahol három tesztmeccset is játszanak a lányok – július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én pedig Brazília lesz az ellenfél. Az olimpiára 14 játékos és egy tartalék nevezhető, a szűkített keret július 16-án utazik Tokióba, s július 25-én játssza első csoportmérkőzését, Franciaország ellen.

A magyar női válogatott 19 fős olimpiai kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Támogatóink