Három nemzet válogatottjában kilenc debreceni játékos!

A felnőtt csapat keretének éppen a fele hiányzik a héten válogatott szereplés miatt és a szakmai stáb három tagja is érdekelt. Az itthon maradók a DVSC Kézilabda Akadémia játékosaival közösen gyakorolnak.

Bordás Réka, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra a magyar felnőtt válogatott siófoki edzőtáborában készül. Golovin Vlagyimir csapata szeptember 29-én csütörtökön és október 1-én szombaton Szlovéniában játszik két tesztmeccset a házigazdák ellen. A hétfői napot szintén a válogatottal töltötte jobbszélsőnk, Töpfner Alexandra, aki a bő keret tagjaként felméréseken vett részt.

Mariana Costa a brazil válogatottba kapott meghívót, a dél-amerikai együttes Svédországban készül a héten és kétszer is pályára lép az északi ország csapat ellen.

A fehérorosz válogatott több mint fél év után találkozik újra, s a keretben természetesen ott lesz Karina Jezsikava is. A belarusz nemzeti együttes Minszkben gyakorol és itt lép pályára kétszer, az ellenfél Oroszország lesz.

Panyi Anna a női juniorválogatottal készül, méghozzá ismerős szakmai irányítás mellett, hiszen a korosztály szövetségi edzője Szilágyi Zoltán, segítője pedig Kudor Kitti.

Végül kapusedzőnk, Grega Karpan a szlovén női válogatott szakmai stábjának tagjaként van távol, a mieink elleni meccsekre készíti fel a szlovén keret kapuvédőit.

Két sérültünk, Csernyánszki Liliána és Ann-Cathrin Giegerich rehabilitációs munkát végeznek, így a héten a felnőtt keretből hét egészséges játékos készül a klubnál. Ők a DVSC Kézilabda Akadémia játékosaival kiegészülve, Győrvári Viktor, Márián Blanka, Suba Emese és Kalocsai Erika irányításával edzenek.

Támogatóink