DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Háromból három

Mérsékelt első félidő után felőröltük a Békéscsabát a harmadik felkészülési mérkőzésen.
 

Két győztes felkészülési találkozó után az előző szezon végén az első osztályból kiesett Békéscsabát fogadtuk a DESOK csarnokban. Nem mondhatni, hogy acélos védekezéssel kezdtek volna a csapatok, az ötödik percben már 4-3 volt az állás. Könnyen kerültek helyzetbe a támadók, a kapusok pedig nem tudták korrigálni a védelmi megingásokat, a végig aktív Szabó Nina vezetésével a tizedik percben már három góllal vezettünk. Hiába építettünk ki többször is három gólos előnyt, az agilisan kézilabdázó csabaiak mindig felkapaszkodtak és szorosan tartották az állást. Hat perccel a szünet előtt a jobbszélen pályára lépő Vámos Míra „hazai pályán” is megszerezte első találatát, amelyet további négy követett a mérkőzésen. Az első játékrészt újdonsült csapakapitányunk, Hornyák Dóra átlövése zárta, kétgólos előnyben voltunk harminc perc után.

A második félidőben már kissé alábbhagyott a góltermés, jobban védekeztek a felek, főként a mieink. Több variációt is kipróbált mind védekezésben, mind támadásban Szilágyi Zoltán, ez természetes is a felkészülési időszakban. Jól találtuk meg a beállót, Tóvizi Petra hatszor is betalált a mérkőzésen. A félidő derekához érve kezdett nyílni az olló, tizenhárom perc alatt mindössze négyszer tudtak betalálni a lilák. Egyre több alkalommal sikerült jó védekezés után gyors ellentámadásból könnyű gólt szerezni. Nyolc perccel a vége előtt Török Lilly is megszerezte első gólját a találkozón, innentől kezdve pedig egyértelműen a mieink akarata érvényesült. A hajrában még több gyors gólt sikerült szereznünk, végül kilenc találattal nyertünk a másodosztályban aranyesélyes Békéscsaba ellen. A támadójáték az egész mérkőzésen, a védekezés a második félidőben volt dicsérhető.

Felkészülési mérkőzés:
DVSC SCHAEFFLER – Békéscsabai NKSE 37–28 (19–17)

Debrecen, DESOK, 150 néző: V: Sándor L., Szikszay Cs.
DVSC: Giegerich – Costa 3, Tóvizi 6, Jezsikava 1, Hornyák D. 4, Szabó N. 9 (3), Petrus 3. csere: Csapó Kyra, (kapus), Planéta 2, Korsós 3, Vámos M. 5, Vámosi P., Török L. 1, Poczetnyik L.

Támogatóink