Hasznos gyakorlás győzelemmel

Mindkét debreceni kerettag betalált a brazilok elleni, siófoki tesztmeccsen.

Nem voltak könnyű helyzetben a szakvezetők, hiszen a tokiói csoportmeccsek során is találkozik majd a két együttes, s akkor jóval nagyobb lesz a tét. Ennek megfelelően nem fedtek fel minden lapot repertoárjukból az edzők.

A magyar válogatottban először szerepelt kezdőként Bordás Réka, aki ezúttal is a védekezés egyik alapembere volt, támadásban pedig az átlövőket segítette kitűnő zárásokkal. A vártnál jóval több gól született a meccsen, melynek első félidejének végén pályára lépett Vámos Petra is, Bordás Réka pedig egy kipattanó összeszedése után be is talált.

Vámos Petra a második játékrész elején asszisztokkkal, kikarcolt hetessel és kiállítással, valamint egy szép góllal is segítette a nemzeti csapatot, míg a pályára visszatérő Bordás Réka megszerezte második találatát is.

A gólzáporos találkozón végül nyert a magyar válogatott, amely a tokiói utazás előtt, jövő hétfőn újra megmérkőzik a brazilokkal.

MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 34–31 (20–18)
Siófok, 1000 néző. V: Horváth P., Marton B. (magyarok)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Lukács 4, Klujber 10 (7), Kovacsics 1, Bordás 2, Háfra N. 2, Schatzl Nadine 2. Csere: Szikora, Bíró B. (kapusok) Kisfaludy, Szöllősi-Zácsik 6, Vámos P. 1, Helembai, Kiss N. 2, Tomori 1, Szucsánszki, Márton G. 3.

Támogatóink