Hatan maradtak

A következő időszakban felnőtt keretünk nagyobbik része Debrecentől távol tartózkodik majd. Az itthon maradók szerdáig közösen gyakorolnak, aztán egy hét pihenőt kapnak.

A legnépesebb kontingens Tata felé vette az irányt, itt készül ugyanis a november 4-én kezdődő Európa-bajnokságra a magyar felnőtt válogatott. Bordás Réka, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Töpfner Alexandra és Vámos Petra tagja a keretnek, amely október 29-én, szombaton Románia, majd 31-én, hétfőn Németország ellen játszik felkészülési mérkőzést Tatabányán, majd november 2-án utazik el az Eb-csoportmeccsek helyszínére, Ljubljanába. A keret jelenleg 21 tagú, ebből a névsorból 20 játékost lehet nevezni az EB-re és meccsenként 16 kézilabdázó neve kerülhet be a jegyzőkönyvbe.

Légiósaink közül a fehérorosz Karina Jezsikava és a brazil Mariana Costa kapott meghívót hazája válogatottjába. Szilágyi Zoltán és segítője Kudor Kitti ezen a héten a junior válogatottal dolgozik majd, ennek a keretnek tagja Panyi Anna és tehetséges akadémistánk, Bákonyi Lara. Két sérültünk, Anca Giegerich és Csernyánszki Liliána még rehabilitációs munkát végez.

Így jelenleg a felnőtt keret hat tagja Catherine Gabriel, Torda Vanessa, Hámori Konszuéla, Szabó Nina, Petrus Mirtill és  Vámos Míra gyakorol Debrecenben két akadémiai szakember, Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával.

Támogatóink