DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Hatvan percig kell koncentrálni!

Szombaton 16 órakor kulcsfontosságú mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER-re Vácon. Egy győzelemmel nagy lépést tehet a csapat a bronzérem felé vezető úton.

Hosszú ideje rangadó a Vác–Loki mérkőzés, ráadásul az utóbbi években egyre több ok miatt különösen érdekes ez a párosítás. A korábbi váci sikeredző, Szilágyi Zoltán 2021 nyarán érkezett a cívisvárosba, tavaly nyár óta pedig Kácsor Gréta és Hámori Konszuéla is a DVSC SCHAEFFLER kézilabdázója. A két játékos meghatározó tagja volt a Duna-parti település együttesének. Amikor utoljára játszottak váci mezben  a Loki ellen, ketten együtt tíz gólt lőttek. Ráadásul váci oldalon is akad debreceni kötődésű játékos, Pásztor Bettina és Marincsák Nikolett a DVSC-ben nevelkedett és Bánfa Kíra is eltöltött egy szezont nálunk.

A váciak a jelenlegi szezonban is elismerésre méltó teljesítményt nyújtanak, bejutottak az EHF Európa Liga csoportkörébe, a bajnokságban pedig 20 ponttal az ötödik helyen állnak jelenleg. Szombati ellenfelünk jó teljesítményének kulcsa a Kuczora Csenge, Marincsák Nikolett, Helembai Fanni trió játéka, ők hárman eddig 275 gólt szereztek, ez a csapat 482 találatának 57 százaléka. December 17-én őrült meccset játszott a két csapat a Hódosban, hiszen már nyolc góllal is vezettünk, a 40. percben 26–18 volt az állás, a végére azonban alaposan felzárkóztak a vendégek, így végül minimális különbséggel, 34–33-ra nyertük meg a rangadót. Ezen a meccsen is egyértelműen az előbb említett hármas repítette a Vácot, Kuczora 12, Marincsák 8, Helembai 6 góllal zárt.

„Fontos lesz, hogy a váciak egyénileg jól képzett játékosait semlegesítsük, hiszen legutóbb is sok problémát okoztak – támasztotta alá a fenti számadatokat jobbszélsőnk, Töpfner Alexandra, aki decemberben öt góllal vette ki a részét a Vác legyőzéséből. – Decemberben sokkal könnyebben is megszerezhettük volna a két pontot, hiszen tetemes előnyünk volt, ám nem tudtuk lezárni a meccset, a Vác pedig izgalmassá tette a végjátékot. Jót tett a csapatnak, hogy szerdán bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, s az én önbizalmamnak is használt a kupameccs. Győzni szeretnénk Vácon, ehhez hatvan percig koncentráltan kell játszanunk!”

A Magyar Kupa fentebb említett negyeddöntőjében a DVSC SCHAEFFLER 28–25-re győzte le a Siófokot, míg a váciak a címvédő Ferencváros otthonában negyeddöntőztek, s remekül helyt álltak, hiszen 34–28-ra nyertek a zöld-fehérek.

A Praktiker-Vác–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés április 1-én, szombaton 16 órakor kezdődik Vácon, a Városi Sportcsarnokban (Vác, Bán Márton út 3.). A meccset Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti majd. A találkozót az M4Sport+ csatorna (a Duna World helyén található) élőben közvetíti.

Támogatóink