Hazai premier a Főnixben!

Szerdán 18 órakor a Főnix Csarnokban játssza első hazai bajnokiját a DVSC SCHAEFFLER, az ellenfél az Alba-Fehérvár csapat lesz.

Nincsenek szép emlékeink a fehérváriakkal szemben az elmúlt szezonról, hiszen a három dobogós együttesen kívül egyedül az Alba szerzett négy pontot a DVSC SCHAEFFLER ellen. Deli Rita tanítványai 2018. november 17-én Székesfehérváron 30–26-ra, majd idén április 19-én, a Hódosban38–32-re nyertek ellenünk. Ezzel együtt egy ponttal sikerült megelőzni az FKC-t, s ez azt jelentette, hogy a Loki szerzett jogot az EHF Kupában való indulásra. Várhatóan az új bajnokságban is közel lesz egymáshoz a két csapat, azaz kulcsfontosságúnak ígérkezik a szerdai meccs, amelynek a Hódosban zajló felújítási munkálatok miatt a Főnix csarnok ad otthont.

„Az elmúlt szezonban sérülés miatt egyik Alba elleni meccsünkön sem léptem pályára, de kívülről még rosszabb volt végig élni a két találkozót – emlékezett a DVSC SCHAEFFLER rutinos kapusa, Triffa Ágnes. – Ellenfelünk mindkétszer jobb volt nálunk és megérdemelten nyert, azaz akad törleszteni valónk. Vasárnap óta a Főnix Csarnokban gyakorlunk, szokjuk a tereket. Én személy szerint szeretem a nagyobb csarnokokat, ám a fiataloknak sokat jelent a megszokott közeg, nekik okozhat gondot az átállás. A lényeg, hogy mindenképpen nyernünk kell!”

A csapat múlt héten átesett a szezonbéli tűzkeresztségen, 33–24-re nyert a Szent István SE monori „albérletében”. 
„Még akadozott a játékunk a nyitányon, de első meccsnek jól jött az újonc elleni találkozó – folytatta Ági. – A Szent Istvánról nem volt előzetesen túl sok információnk, s bár magabiztosan győztünk, ellenfelünk jobban kézilabdázott, mint amire számítottunk. A Fehérvárból sokkal alaposabban fel tudunk készülni, de szükség is lesz erre. Ellenfelünk kerete sokat változott a nyáron, a csapat vezére azonban továbbra is a vb-ezüstérmes, Claudine Mendy. De sok fiatal játékosa is van az Albának, akik bátran, bevállalósan kézilabdáznak. Nem könnyű ellenük játszani, de mi szeretnénk jó teljesítménnyel két pontot szerezni! Nagyon várjuk a hazai bemutatkozást és reméljük, hogy sokan szurkolnak majd nekünk a Főnixben!”

A felnőttek mérkőzése előtt pályára lépnek a DVSC SCHAEFFLER I. osztályú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatai is. Az ifjúságiak 14 órakor a Csepel DSE ellen lépnek pályára, míg a serdülők 16 órakor a Dabasi KC-val játszanak. Az ifi meccs díjmenetesen megtekinthető, ezután 16 órakor a serdülők a Dabasi KC ellen játszanak, ezt a mérkőzést már csak érvényes belépővel lehet megnézni

Kapu- és pénztárnyitás 15 óra 45 perckor. A belépők egységesen 1500 forintba kerülnek. A DVSC SCHAEFFLER bérletesei számára a J02-es szektort tartjuk fent. 

A GLOBUS Kids Gyermekmegőrző és Játszóház ezúttal is várja a hat éven aluli kicsiket, akikre szakképzett óvónő vigyáz, amíg a szülők szurkolnak. Akik szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást a belépéskor érdeklődjenek a hostesseknél.

A Főnix csarnokban 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Alba-Fehérvár mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti.

A mérkőzés napján is megvehetik elővételben belépőjüket, a Hódos Imre Sportcsarnokban a DVSC Kézilabda irodában 9 és 12 óra között.

Támogatóink