Hétgólos győzelem az MTK ellen

Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadójáték volt igazán hatékony. Összességében véve újabb magabiztos győzelmet aratott a DVSC SCHAEFFLER.

Sok borsot tört a mieink orra alá az MTK az elmúlt években, ezek alapján nem mehettünk biztosra a fővárosi kék-fehérek ellen, még hazai pályán sem.

Jól kezdődött a mérkőzés, már az első percekben lendületes támadójátékot mutattak a mieink, öt perc alatt szereztünk öt gólt. A kezdeti megilletődöttség után a vendégek is „életre keltek” és két gólra zárkóztak, köszönhetően a sok debreceni hibának a támadójátékban. Petrus Mirtill kiváló befejezéseivel és Kácsor Gréta nagy bombáival újabb előnyt sikerült kiépíteni, a kapuban pedig Cathrine Gabriel nyújtott maradandót! Ötgólos debreceni vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején úgy tűnt, sikerül tovább növelni az előnyt, a kapuban továbbra is jó teljesítményt nyújtott francia hálóőrünk, aki egy ízben ritkán látható módon, egy kézzel fogott meg egy életerős lövést. Bár az ellenfél jól hatástalanította a mieink gyors játékát, felállt fal ellen is megoldották a lányok, élményszámba mentek Kácsor Gréta góljai, valamint Bordás Réka jóvoltából többször eredményesek voltunk beállóból is. Nem tudott közelebb férkőzni az egyébként jól küzdő MTK, végül hétgólos győzelmet arattak végül a mieink.

DVSC SCHAEFFLER – MTK 31–24 (15–10)
Debrecen, 1000 néző: V: Őri, Pozdena.

DVSC: GABRIEL – M. Costa, Vámos P. 3, BORDÁS 3, Planéta 3, Jezsikava, PETRUS 6. Csere: Torda (kapus), KÁCSOR 9, Hámori 1, Hornyák D., Szabó N., Tóvizi, TÖPFNER 6 (3). Edző: Szilágyi Zoltán
MTK: Győri B. – Grosch 2, KEKÉZOVITY 7, Simon P. 2, Szabó L. 1, Koronczai 1, Pelczéder 1. Csere: SUBA (kapus), Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy 1, ROMÁN D. 2, PÁL T. 5 (1), Dakos 1, Sallai N. 1, Juhász E. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5–1. 13. p.: 6–5. 19. p.: 10–6. 26. p.: 12–9. 33. p.: 17–10. 42 p.: 20–15. 46.p.: 24–16. 52.p.: 29–21.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1

Szilágyi Zoltán: Több volt ebben a meccsben, de nem tudtuk erőltetni a gyors játékunkat, ez az ellenfelet dicséri. A védekezésünkkel összességében elégedett lehetek. A támadójátékban főleg az átlövések mentek jól, Kácsor Gréta extrát nyújtott. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel.
Vida Gergő: A múlt héten elkövetett hibáinkat sikerült kijavítanunk, ennek örülök. A Debrecen védekezése a bajnokságban az egyik legjobb, mi sem tudtunk vele mit kezdeni. Hiányérzetem a védekezésünk kapcsán van csak, de pozitívan látom az összképet. Büszke vagyok a csapatra, hiszen volt tartása, ezen az úton kell menni tovább.

Támogatóink