DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Hibátlan csapatok csatája északon

Nem volt rövid a Norvégiába vezető út, de minden a tervek szerint alakult, így szombaton, kora este megérkezett Stavangerbe a DVSC SCHAEFFLER küldöttsége. Vasárnap 18 órakor Sola HK–DVSC SCHAEFFLER, az EL C-csoportjának rangadója.

Szombaton délután kettőkor indult el Győr felé a DVSC SCHAEFFLER játékosait szállító busz, s majd 30 órával később foglalták el szobáikat a lányok a stavangeri Clarion Energy Hotelben. Sok idő nem maradt az egyébként minden igényt kielégítő szálloda feltérképezésére, hiszen negyedórával később, már indult is a busz a meccs előtti edzés helyszíne felé. Mivel a vasárnap esti találkozónak otthont adó Stavanger Idrettshallban még ekkortájt kezdték meg az Európa Liga meccshez szükséges átalakításokat, így a debreceni hölgyek 15 kilométerrel arrébb, Solában egy tornateremben gyakorolhattak a vasárnapi csoportrangadó előtt.

De térjünk még vissza a pénteki naphoz, a csapat este hét órakor érkezett meg Győrbe, s a lányok itt töltötték az éjszakát. Szombaton a korai reggeli után indult a busz a schwechati repülőtérre, ahonnan, Amszterdam érintésével érkezett meg a delegáció Stavangerbe.

Amíg a játékosok az egyéni bemelegítést végezték Szilágyi Zoltán és segítője Kudor Kitti mini lábteniszrangadót vívott a kezdőkörben. A győztes a vezetőedző lett, bár ehhez több szemtanú szerint is kellett a csapatorvos, Bazsó Tamás részrehajló bíráskodása. Reméljük vasárnap este nem lesz gondunk az Európa Liga meccs két lett játékvezetőjével, bízunk benne, hogy legalább olyan minőségű lesz a bíráskodás, mint a múlt héten, Kaproncán volt.

A sérült Hornyák Dóra és Jovovics Jovana nem tartott a csapattal, így ugyanaz a 14 játékos utazott Norvégiába, mint a múlt héten Horvátországba. A lányok az utazás fáradalmaitól eltekintve jókedvűen kezdték el a meccs előtti edzést.

„A héten megpróbáltuk alaposan feltérképezni ellenfelünket, s egyáltalán nem meglepő, hogy gyors kézilabdát játszanak, mint a norvég csapatok általában – mondta az edzés előtt a Kaproncán első európai kupagólját szerző Csernyánszki Liliána. – Éppen ezért nagyon fontos lesz a visszarendeződés, mindenképpen meg kell állítanunk a hazaiak lerohanásait. Aztán a kemény védekezés után támadásban is koncentráltnak kell lennünk. Az elmúlt időben lejátszott mérkőzéseink komoly motivációt jelentenek számunkra, vasárnap is folytatni szeretnénk a jó sorozatunkat!”

Norvég ellenfelünk eddig mindkét mérkőzését megnyerte a C-csoportban. A Podravka elleni magabiztos hazai győzelem papírformaeredménynek számított, ám a Nyköbing elleni idegenbeli siker komoly fegyverténynek számít.

A Stavanger Idrettshallban január 22-én 18 órakor kezdődő Sola HK–DVSC SCHAEFFLER EHF Európa Liga mérkőzésen két lett játékvezető, Ivars Cernavskis és Edmunds Bogdanovs működik majd közre. A találkozót a Sport1-csatorna élőben közvetíti. 

EHF EL, C-CSOPORT
Az állás:
1. Sola HK (norvég) 4 pont (63–55-ös gólarány)
2. DVSC SCHAEFFLER 4 (54–47)
3. Nyköbing (dán) 0 (53–56)
4. Podravka (horvát) 0 (49–61)

A Nyköbing–Podravka Vegeta mérkőzés január 22-én, vasárnap 14 órakor kezdődik.

Támogatóink