DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Hódos 45: ez történt januárban

Idén augusztusban lesz 45 éves a DVSC kézilabdacsapatának otthona, a Hódos Imre Rendezvénycsarnok. Ennek apropóján minden hónapban felelevenítjük, hogy az elmúlt négy és fél évtizedben, az adott időszakban mi is történt a csarnokban.

A nemzetközi klubkézilabdában évtizedek óta a január az egyik legmozgalmasabb hónap, hiszen az aktuális decemberi világverseny után ekkor indul újra az élet. Ennek megfelelően januári visszaemlékezésünkben dominálnak a Loki kéziseinek kupacsatái.

Kezdjük egy legendává nemesült csatával: 21 évvel ezelőtt, január 19-én a DVSC a Radnicski Belgrád ellen játszott KEK-nyolcaddöntő visszavágót. A jugoszláv sztárcsapat az első mérkőzésen 29–21-re nyert, így nem csoda, hogy a debreceni mérkőzés elején „Továbbjutási reményeink nincsenek” – mondattal jelentkezett be a Magyar Televízió riportere, Komlósi Gábor. Szerencsére Komáromi Ákos más véleményen volt, s mivel ezzel azonosult a csapat és a csarnokot zsúfolásig megtöltő szurkolósereg meg is lett az eredménye. A Radnicski nem bírta a Loki korát megelőző tempóját, így Komáromi Ákos csapata a kilenc találatig jutó Szilágyi Katalin, valamint az egyaránt öt-öt gólt jegyző Csapó Erika, Szántó Anna és Tóth Rózsa vezérletével 33–17-re nyert, azaz duplán is ledolgozta nyolcgólos hátrányát

„Valami olyan csoda történt ezen a mérkőzésen, ami a kézilabdában szinte páratlan… Egy csapat nyolcgólos idegenbeli vereség után, kicsit azt kell, hogy mondjam, eltemetve, fölállt, mit fölállt, padlóra küldte ellenfelét” – dicsérte a DVSC-t a meccs után a legendás riporter. A Loki végül ezüstérmesként zárta ezt a KEK-sorozatot.

Jóval kisebb hátrányt kellett ledolgoznia a csapatnak két évvel később, amikor a KEK-negyeddöntőjében a horvát Podravka Koprivnica volt a Hódos vendége. A kaproncaiak a párharc első meccsét a délszláv háború miatt nem játszhatták hazai környezetben, így Békéscsabán fogadták a DVSC-t, s nyertek 24–21-re. Az 1992 január 19-én lejátszott debreceni visszavágón a szoros első félidő (13–11) után robbantott a Loki, s a 12 gólos Jeddi Mária vezérletével végül 32–17-re győzött. A debreceni lányok ezúttal is a döntőig meneteltek, ahol a Radnicski visszavágott a 1990-es kiütésért, s megnyerte a KEK-et.

Újabb két évet ugrunk az időben, így jutunk el 1994 januárjának 22. napjáig, amikor a legendás Szpartak Kijev vendégeskedett.

Debrecenben, s 33–19-re nyerte a Loki az EHF Kupa-negyeddöntő párharc első meccsét, ezzel el is döntve a továbbjutás kérdését. Sajnos a végső győzelemről ezúttal is lecsúszott a csapat, a finálé után a dán Viborg örülhetett.

Esztendővel később végre Debrecenbe került a hőn áhított serleg. Az EHF Kupa-győzelemig vezető úton a negyeddöntőben a romániai Zilah volt az ellenfél január 21-én, s a 24–14-es hazai siker megalapozta a továbbjutást. Sokkal nehezebb dolga volt a debreceni lányoknak 1996 január 21-én, amikor a dán GOG Gudme ellen kilencgólos hátrányt kellett ledolgozni címvédődként az EHF Kupa negyeddöntőjében. Történelmi tény, hogy sikerült, mint ahogy a duplázás is összejött. Ez sem korábban, sem azóta nem sikerült egyetlen csapatnak sem!

Alig egyéves emlék az EHF Kupa 2019/20-as kiírásának csoportköre. Tavaly januárban két meccset is játszott a sorozatban a DVSC SCHAEFFLER, természetesen zsúfolt lelátók előtt. Január 11-én, a cseh Banik Most ellen 36–29-re nyertek a Köstner-tanítványok, egy héttel később viszont 26–19-re kikaptak a német Thüringer HC-tól a Hódosban.

Mivel januárban általában a kézilabdáé volt a főszerep a csarnokban, nem nagyon maradt hely más eseményekre. Ami biztos, hogy 1993. január 23-án, egy átlagosnál hűvösebb szombaton itt alakult meg a Debreceni Kickboksz SE. Az új szervezet elnökének Császár Ferencet, ügyvezető elnöknek Katona Attilát választották az egybegyűltek.

Támogatóink